Important este să nu te culci imediat după ce ai cinat. Ia masa cu 2-3 înainte de culcare. Dacă reușești în acest interval să mai faci puțină mișcare este cu atât mai bine. O plimbare de seară nu ar strica.

Trebuie să ai un echilibru între caloriile ingerate și cele pe care le consumi. Dacă nu oferi organismului tău un număr suficient de calorii, nu vei slăbi chiar dacă anulezi cina, căci el își va conserva energia și va încetini arderea grăsimilor.

Spune NU alimentelor bogate în grăsimi saturate și carbohidraților la cină

Dacă mănânci seara, după ora 18.00, atunci renunță la fripturile grase, lactatele grase, sucuri acidulate, deserturi ce conțin zahăr rafinat. Carbohidrații consumați seara se depun ca și grăsimi.

Ce mâncăm la cină

Fructe

Putem mânca fructe proaspete bogate în fibre precum bananele (ajută la un somn liniștit datorită triptofanului, dar nu mânca multe căci au un indice glicemic crescut și îngrașă), portocalele, fructele de pădure, merele, perele, piersicile, caisele, prunele.

Cereale integrale

Cele bogate în fibre precum orezul brun sau ovăzul pot fi consumate moderat la cina după ora 18.00. Organismul arde mai multe calorii prin descompunerea alimentelor integrale.

Lactate degresate

Acestea sunt cele mai potrivite la o cină ușor târzie pentru stomacul nostru. Calciul arde grăsimile și ne stimulează metabolismul.

Legume

După ora 18.00 poți mânca orice fel de legumă care nu are carbohidrați de la spanac sau broccoli până la fasole verde sau dovlecei și salată verde, ardei gras, etc. Acestora le poți adăuga o porție de friptură din carne slabă precum pui, vită, pește sau ciuperci.

În salate poți adăuga fără probleme zeamă de lămâie și ceva ierburi aromatice.

Și pentru o viață echilibrată și armonioasă nu sări peste mesele principale ale zilei, hidratarea cu apa și ceaiuri naturale, dar nici peste cele câteva minute de mișcare zilnică recomandate de specialiști.

Sursa foto: 123rf.com