Spanac

Frunzele de spanac şi ale majorităţii verdeţurilor sunt bogate în magneziu, care favorizează menţinerea stării de calm şi de relaxare. Spanacul mai conţine şi o cantitate însemnată de antioxidanţi care ajută la întărirea sistemului imunitar. Adaugă spanac în salate, shake-uri sau consumă-l sub formă de mâncare preparată. Este excelent atât dacă vrei să-ţi păstrezi greutatea, cât şi dacă doreşti să scapi de mai mult kilograme, beneficiind totodată de nutrienţi importanţi pentru organism.

Ardei gras roşu

Durdulii ardei graşi de culoare roşie conţin vitaminele A şi C, într-o cantitate mai mult decât generoasă, fiind antioxidanţi puternici şi putând lupta împotriva radicalilor liberi. Ardeii mai conţin vitaminele B1, B6 care ajută la regenerarea celulelor din sistemul nervos distruse de oboseală şi de stres.

Seminţe de floarea soarelui

O importantă sursă de nutrienţi, seminţele de floarea soarelui conţin vitamine din complexul B, care favorizează relaxarea şi sunt o sursă sigură de magneziu, ce combate eficient stresul sau migrenele. Consumul de seminţe de floarea soarelui scade nivelul colesterolului şi nu îngraşă dacă sunt consumate cu măsură. Consumul recomandat este de 50 de grame pe zi, ocazional.

Afine

Bobiţele de afine sunt nu numai delicioase, ci şi foarte sănătoase. Abundă în Vitamina C şi antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar, intensifică arderea grăsimilor şi preîntâmpină formarea unui nou ţesut adipos. Iar pentru că mai conţin şi flavonoide au putere de relaxare asupra organismului.

Portocale

Îndrăgitele portocale sunt bune şi saţioase. Pot fi o gustare între mese, sunt surse bogate de vitamina C, fibre şi apă, iar mirosul atât de plăcut al acestor fructe alungă stresul şi anxietatea. Credit foto: Flickr.com

Lapte

O cană cu lapte călduţ poate fi încântătoare mai ales seara, înainte de culcare. Alungă stresul, relaxează şi ne ajută să ne odihnim mai bine. Să nu uităm nici de calciul pe care îl conţine, alături de alţi nutrienţi importanţi, precum triptofanul, cu efect antistres.

Ceaiul de tei şi de sunătoare

Ceaiurile sunt prin definiţie băuturi calmante şi foarte sănătoase, însă două dintre acestea au efecte extraordinare în privinţa relaxării. Ceaiul de tei este cel mai bun remediu antistres şi se recomandă consumul a două cești pe săptămână. Totodată, ceaiul de sunătoare este cel mai bun antidepresiv natural. Gustul este însă uşor amărui, aşa că îl poţi îndulci.

Bere

Credit foto: Flickr.comEfectele benefice pe care le are berea asupra organismului sunt destule şi deloc de neglijat. Este o băutură diuretică care nu îngraşă pentru că are un conţinut caloric scăzut (cca. 43 kcal/100 ml cu alcool şi 17 kcal/100 ml fără alcool). Apoi reduce stresul acumulat peste zi şi asigură o mai bună odihnă în timpul nopţii. Conţine vitamina B12 (cu un rol important în funcţionarea sistemului nervos, fiind supranumită vitamina bunei dispoziţii) şi reprezintă o sursă şi de fibre. În plus este bogată în antioxidanţi (proveniţi din malţ şi hamei), are un conţinut ridicat de siliciu (mineral important pentru densitatea oaselor) şi creşte nivelul colesterolului ”bun”.