Studii realizate de-a lungul timpului au relevat faptul că o persoană consumă în medie 3000 de calorii zilnic, în timp ce media ar trebui să oscileze între 2000 și 2500 de calorii. Așadar, oamenii mănâncă de obicei mai mult decât au nevoie. Numărul de calorii pe care le consumă zilnic nu corespunde nevoilor reale ale organismului lor și nici activității fizice pe care ar trebui s-o depună în mod normal, ceea ce duce la acumularea aportului de grăsime. Pentru a nu te încadra și tu în această categorie, schimbă-ți dieta!
Dacă dorești să urmezi un regim sttrict, care să-ți permită să pierzi rapid din greutate, poți recurge la următoarele meniuri care conțin 1200 de calorii pentru fiecare zi a săpătmânii. Această dietă îți permite să slăbești consumând numărul minim de calorii necesar pentru organism.

  • Pe lângă meniul recomandat în dieta cu 1200 de calorii, trebuie să te hidratezi bine, zilnic, cu aproximativ 2 litri de lichid.
  • De asemenea, încearcă să faci minimum 30 de minute de mișcare pe zi, pentru a accelera ritmul dietei. În plus, vei tonifia musculatura!

Luni
Mic dejun: 50 g iaurt cu 1/2 ceașcă de fructe (căpșune, măr, portocală), 200 ml ceai de plante neîndulcit.
Prânz: 2 ouă fiert tari, 2 roșii, 200 g castraveți, 30 g parmezan.
Gustare: 50 g brânză de vaci, 200 ml suc proaspăt de roșii.
Cină: 200 g salată de vinete (fără ulei), 150 g ciuperci, un ardei gras, 200 g ananas proaspăt.

Marți
Mic dejun: o ceașcă de cafea cu lapte, o felie de pâine din grâu integral și 2 lingurițe de marmeladă fără zahăr adăugat.
Prânz: 100 g piept de curcan la grătar, 200 g conopidă.
Gustare: 50 g brânză de vaci, 200 ml suc proaspăt de roșii.
Cină: 200 g spaghete cu sos de roșii, 100 g mazăre fiartă, 200 g morcovi fierți.

Miercuri
Mic dejun: 125 ml iaurt degresat, 50 g cereale integrale.
Prânz: 200 g ciuperci fierte sau la grătar, 150 g spanac fiert.
Gustare: două felii de pâine integrală, două linguri de brânză de vaci.
Cină: 120 g carne de vițel la grătar, 100 g salată verde proaspătă, 2 roșii cu puțin busuioc pentru aromă.

Joi
Mic dejun: cinci biscuiți sărați, o lingură cu brânză de vaci, o ceașcă de ceai.
Prânz: 200 g salată verde, 2 castraveți, 2 roșii și puțină brânză rasă deasupra.
Gustare: două felii de pâine prăjită, două lingurițe de marmeladă fără zahăr adăugat.
Cină: 200 g sparanghel fiert, 30 g mozzarella, 100 g pește la grătar, 200 g piure de măr fără zahăr.

Vineri
Mic dejun: 50 g cereale integrale, 200 ml lapte degresat.
Prânz: 200 g orez integral fiert, 200 g spanac fiert, 200 g morcovi fierți cu mirodenii la alegere.
Gustare: 125 ml iaurt degresat, 50 g cereale integrale.
Cină: 120 g carne de pui la grătar, 200 g de varză stropită cu suc de lămâie și puțină sare.

Sâmbătă
Mic dejun: o ceașcă de cafea cu lapte, două felii de pâine prăjită cu două lingurițe de marmeladă fără zahăr adăugat.
Prânz: 200 g porumb fiert, 100 g ton, 200 g morcovi, un ou fiert, condimete și puțină sare.
Gustare: o felie de pâine integrală cu o linguriță de brânză de vaci, un fruct (măr, portocală, kiwi).
Cină: 120 g carne de miel la cuptor, 200 g spanac fiert cu un praf de sare.

Duminică
Mic dejun: cinci biscuiți sărați, o lingură de brânză de vaci, o ceașcă de ceai de plante neîndulcit.
Prânz: 200 g spaghete cu sos proaspăt de roșii, 30 g mozzarella.
Gustare: 125 ml iaurt și un fruct.
Cină: 100 g piept de pui, 100 g mazăre, doi morcovi.

 

Credit foto: Shutterstock