Sunt lucruri despre care noi nu credem că ar avea legătură cu problemele medicale pe care le avem, cum ar fi relațiile cu oamenii sau modul în care ne raportăm la muncă și bani. Totuși, acestea ne influențează mai mult decât credem. Să vedem ce spun astrele despre zodia Gemeni.

Zodia Gemeni nu este rezistentă la boli

Uneori, nativii zodiei Gemeni sunt capabili de eforturi deosebite, dar este preferabil să nu li se ceară o străduință intensă și de lungă durată, deoarece riscă să clacheze. Cel mai sensibil punct al nativilor din Gemeni este sistemul nervos. Dacă sistemul neros este afectat atunci persoana ar putea ajunge  să sufere de surmenaj, depresie, tulburari sexuale, tulburari ale sistemului nervos periferic, nevrite.

Alt punct sensibil este sistemul respirator. De aici, predispoziția pentru bronșite, astm, pleurezie și alte boli acute sau cronice ale plămânilor și bronhiilor. Tot sub ”jurisdicția” persoanelor născute în zodia Gemeni intră umerii, claviculele, brațele, mâinile și coastele, precum și toată ”tubulatura” organismului (fara vene și artere): traheea, bronhiile, bronhiolele, ureterele, uretra, canalele seminale, trompele uterine, capilarele.

Cu toate că sunt sensibili, totuși Gemenii reușesc să se recupereze rapid după boală.

Boli în funcție de luna nașterii. Ce riști să dezvolți

Ce dietă trebuie să aibă persoanele născute în zodia Gemeni

Calciul și proteinele sunt foarte necesare pentru calmarea și fortificarea sistemului nervos. Asta înseamnă: carne slabă, pește, ouă, lactate, fasole și soia. Magneziul este și el un prețios echilibrant nervos, care poate fi gasit în nuci, seminte, migdale, alune, smochine, mere, pere. Sarea chimică de nelipsit din meniul zilnic e clorura de potasiu din sparanghel, morcovi, conopida, peste, fasole, sfecla, porumb, telina, caise, prune, ananas.
Alte remedii utile: muguri de pin, patlagina, Antimonium Tartarcum, Apis Mellifica.

Află ce plante medicinale protejează zodia ta

Boli în funcție de zodie

Știai că și astrele îți influențează sănătatea? Poți folosi astrologia în avantajul tău pentru a preveni îmbolnăvirile și a-ți păstra o stare de echilibru, dar și pentru a vindeca afecțiunile existente.

Fiecare zodie are anumite slăbiciuni și organe pe care le patronează. Aceasta poate însemna că îmbolnăvirile apar, de obicei, în zona respectivă, dar și la alte organe pe care se află pe meridianul energetic respectiv. De exemplu, cei născuți în zodia leului sunt predispuși la boli de inimă, dar meridianul cordului ajunge și în zona faringelui și poate avea frecvent dureri în gât.

  • Berbec – cap, creier, față, nas, sinusuri, maxilar superior
  • Taur – maxilar inferior, gât, ceafă, gură, tiroidă, urechi
  • Gemeni – umeri, brațe, mâini, căi respiratorii, plamâni, coaste, claviculă, sistem nervos
  • Rac – stomac, duoden, sâni, stern, ochi stâng
  • Leu – inimă (inclusiv sistemul circulator), coloană vertebrală, ochii, în general, și ochiul drept în mod special
  • Fecioară – pancreas, splină, vezică biliară, abdomen inferior (musculatura acestuia, intestine, apendice)
  • Balanță – rinichi, vezică urinară, glande suprarenale, zona lombară
  • Scorpion – organe genitale interne și externe, prostată, colon, rect, anus, zona pelviană
  • Săgetator – șolduri, coapse, femur, coccis, ficat
  • Capricorn – oase și articulații, în general, genunchi în special, fiere (împreună cu Fecioara), piele
  • Vărsător – gambe, glezne, circulație, sistem nervos simpatic
  • Pești – laba piciorului, sistem limfatic

Foto: 123rf.com