1 Consumă multe fructe şi legume proaspete

Fructele şi legumele sunt bogate în vitamine şi cresc rezistenţa organismului. Verdeţurile de sezon, precum salata verde, urzicile şi spanacul, fac minuni în tratarea asteniei. Fructele, în special cele cu un conţinut bogat în vitamina C (merele şi citricele) sunt, de asemenea, recomandate.

2 Începe o cură de vitamine şi minerale

Dacă suferi de simptome severe ale asteniei, atunci s-ar putea ca vitaminele pe care organismul le ia din alimente să nu fie suficiente. Prin urmare, l-ai putea ajuta luând suplimente nutritive.

3 Bea cât mai multe lichide

Încearcă să consumi cât mai multe lichide, deoarece acestea detoxifică organismul. Ceaiul verde, de pildă, te revigorează, îmbunătăţeşte nivelul de energie şi te menţine în formă pe parcursul zilei.

4 Odihneşte-te corespunzător

Pentru că în timpul somnului organismul nostru se reface şi acumulează energie pentru ziua următoare, e important să respectăm orele de somn. Astfel, vom face faţă mai bine efectelor negative ale asteniei.

5 Mişcarea în aer liber face minuni!

Fie că mergi la sală sau preferi o plimbare în parc, mişcarea e esenţială. Ea este o sursă importantă de energie şi ajută organismul să se adapteze mai uşor la schimbările cărora trebuie să le facă faţă.