Iată ce probleme de sănătate poate ascunde culoarea menstruației!

Culoarea sângelui menstrual îți arată cât ești de sănătoasă

Sângerările de culoare roz deschis – pot semnala prezența unei boli cu transmitere sexuală, în special Chlamydia, sau tulburările hormonale. De asemenea, sângele de culoare foarte deschisă este specific și în cazul sarcinii, mai ales în primul trimestru.

Menstruația de culoare roșu aprins – nu semnalează probleme de sănătate, dar dacă menstruația se prelungește, la bază ar putea sta un nivel redus de estrogen în corp. De cele mai multe ori, producția insuficientă de estrogen este cauzată de consumul excesiv de alcool sau de dietele restrictive.

Menstruația cu cheaguri, de culoare roșu închis – dacă fluxul de sânge menstrual este abundent și ai mereu dureri în primele zile ale menstruației, ar fi bine să faci o programare la medicul ginecolog. Simptomele amintite pot indica prezența fibromului uterin, dar și nivelul crescut de estrogen. Află mai multe despre cauzele, simptomele și metodele de tratament recomandate în caz de fibrom uterin! 

Sângele oranj-roșiatic poate fi un simptom de infecție vaginală, mai ales dacă este însoțit de un miros neplăcut.

Dacă sângele menstrual este gri și lipicios, mergi de urgență la medic, este un indiciu de infecție sau chiar de avort!

Dacă observi că sângele are un aspect neobișnuit sau te confrunți și cu alte simptome deranjante în timpul menstruației, nu ezita să îți faci programare la medic cât mai curând, pentru un set de analize care să lămurească problema!

Știai că pilozitatea excesivă anunță dereglări hormonale grave? Află mai multe aici!