CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Hrișca este bogată în substanțe nutritive și minerale, cum ar fi fierul, cuprul și magneziul. Conține carbohidrați sănătoși, proteine, fibre. Astfel, se recomandă ca un aliment bun pentru sănătatea inimii. Află și alte beneficii pentru sănătate ale consumului de hrișcă.

Informații nutriționale despre hrișcă

O jumătate de cană de hrișcă conține:

• Calorii: 292

• Grăsime: 2,9 g

• Carbohidrați: 61 g

• Proteine: 11 g (22% din valoarea zilnică)

• Fibre: 8,5 g (30%)

• Calciu: 15 mg (16%)

• Fier: 1,9 mg (11%)

• Magneziu: 197 mg (49%)

• Fosfor: 295 mg (24%)

• Potasiu: 391 mg (8%)

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de hrișcă. Aliment pentru cei cu boală celiacă

Deoarece hrișca nu conține gluten, este o opțiune minunată pentru persoanele cu boală celiacă sau intoleranțe. Glutenul este un tip de proteină care se găsește în cereale. Pentru persoanele cu boală celiacă, consumul de gluten le afectează intestinul subțire, prevenind absorbția substanțelor nutritive cheie și declanșând simptome precum diaree, balonare și alte neplăceri. Hrișca este, de asemenea, un substitut excelent pentru oricine dorește să-și reducă aportul de gluten.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de hrișcă. Previne bolile de inimă

Hrișca oferă o mulțime de beneficii. O dietă mai bogată în fibre, în general, poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă, a diabetului, a colesterolului ridicat și poate ajuta la controlul greutății. Incorporarea ei în dietă este o modalitate excelentă de a reduce afecțiunile cronice, deoarece este o componentă esențială a unei diete bine echilibrate.

Citește și: Alimente care scad glicemia

Hrișca are antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși naturali care protejează organismul de radicalii liberi dăunători care pot contribui la boli cronice, cum ar fi tulburările cardiace și chiar cancerul. Conține flavonoli și acizi fenolici, care au proprietăți antiinflamatorii și anti-cancer.

Citește și: 14 cele mai bune alimente care fac bine ficatului

Scade colesterolul

Hrișca are un efect pozitiv asupra colesterolului. Conținutul ridicat de fibre din hrișcă ajută la reducerea colesterolului.  Încorporarea alimentelor bogate în fibre în dieta ta, cum ar fi hrișca sau alte cereale integrale, poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, ajută la gestionarea greutății și la scăderea colesterolului.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de hrișcă: Reduce tensiunea arteriala

Prin conținutul de magneziu, hrișca ajută la protejarea organismul în numeroase moduri. Magneziul ajută la menținerea sănătății osoase și ajută la funcționarea mușchilor și a nervilor, ceea ce poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale prin menținerea unui ritm cardiac adecvat.

Citește și: Ceaiul de cimbru, un remediu pentru acnee, tuse și nu numai

O alegere sănătoasă pentru persoanele cu diabet

Hrișca are un indice glicemic scăzut. Astefel de alimente sunt utile pentru persoanele cu diabet, deoarece consumul lor nu provoacă o creștere bruscă a glicemiei. Magneziule pe care îl conține este, de asemenea, benefic pentru a ajuta persoanele cu diabet de tip 2. În plus, alimentele bogate în fibre contribuie la încetinirea absorbției altor amidonuri din alimente – ducând la o creștere mai constantă și mai sănătoasă a zahărului din sânge.

Alergia la hrișcă

Având în vedere beneficiile pentru sănătate ale consumului de hrișcă, aceasta este un aliment sigur pentru majoritatea oamenilor. Alergiile la hrișcă sunt rare, dar există. Fii atentă după consum la reacții precum urticarie și inflamații ale pielii.

Sursa foto: 123rf.com