CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmează o cură cu fructe de vară roșii și negre să ajuți organismul să combată infecțiile și inflamațiile. Poți cumpăra cantități mai mari de fructe în timpul verii și le poți congela peste iarnă. Fructele congelate își păstrează aceleași proprietăți benefice antiinflamatoare precum fructele bine coapte.

Alimentele prăjite, alcoolul, grăsimile sau zahărul provoacă și întrețin diverse procese inflamatorii în organism. Sunt afectate nu doar stomacul și ficatul, ci și alte organe importante precum rinichii, pielea și sistemul imunitar. Ori de câte ori ai ocazia, consumă fructe de vară și sănătatea ta va fi mai bine protejată.

Cireșele negre

cirese negre

Consumă cât mai multe cireșe mari și negre, bine coapte, pe timpul verii. Cireșele negre conțin un procent mai mare de antociani și bioflavonoide decât cireșele rozalii, iar aceste substanțe benefice pentru organism au rol antiinflamator și reduc senzația de durere din articulații. Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins din Baltimore au studiat efectul antocianilor și au ajuns la concluzia că acești pigmenți care dau culoarea roșu închis fructelor acționează precum indometacinul, medicament prescris adesea pentru articulațiile dureroase.

Afinele albăstrui

proprietăți vindecătoare ale AFINELOR

Se știe deja cât de importante sunt afinele în dieta de vară. Dar ele pot fi congelate și consumate tot timpul anului, deoarece nu își pierd proprietățile. Datorită concentrației mari de flavonoizi, antociani și diverși fitonutrienți, afinele pot combate procesele inflamatorii din sistemul digestiv și sistemul urinar. Ele sunt recomandate în caz de indigestie, dureri de stomac, diaree, infecții urinare, nisip și pietre la rinichi care provoacă dureri puternice.

Murele negre

e bine să mănânci MURE

Sunt fructe delicioase care încep să se coacă din luna iunie și ar fi bine să profiți de ele din plin! La fel de sănătoase precum cireșele negre și afinele, murele conțin licopen și antociani, diverse flavonoide care combat inflamațiile din organism și infecțiile incipiente. Ele pot preveni astfel apariția bolilor cronice de stomac și chiar apariția cancerului.

Zmeura trandafirie

arbusti roditori zmeura

Cumpără cât mai des zmeură proaspătă cât timp o găsești prin piețe. Este un adevărat medicament și previne o mulțime de boli legate de inflamațiile și infecțiile care pot apărea în organism. La fel ca toate fructele roșii și negre de vară, zmeura este bogată în licopen și antociani, cea mai mare parte a vitaminelor, în special vitamina C, precum și procente ridicate de magneziu și potasiu. Zmeura are efect antiinflamator, întărește imunitatea, previne infecțiile, protejează membrana celulară și încetinește procesul de degradare și îmbătrânire a țesuturilor și organelor.

Roșiile cherry de grădină

rosiile cherry

Încadrate tot mai des la categoria fructelor, roșiile cherry sunt foarte dulci și concentrate în vitamine, licopen, antociani, flavonoizi și betacaroten, pe lângă vitaminele și mineralele esențiale organismului. Roșiile cherry sunt fructe dulci și gustoase, iar cele crescute în grădină la soare sunt cu atât mai sănătoase.

Nu lăsa vara să treacă fără să consumi cât mai multe roșii bine coapte și sănătoase. Ele nu își pierd proprietățile antiinflamatoare nici după ce sunt fierte în supă sau suc de roșii.