Insolația

Beneficiile radiațiilor solare sunt incontestabile: cu ajutorul lor, asimilăm mineralele necesare pentru organism, susținem sistemul imunitar și, nu în ultimul rând, obținem un bronz strălucitor. Vei fi, probabil, tentată să petreci cât mai mult timp la soare, indiferent de oră, însă expunerea prelungită la razele soarelui nu este niciodată o idee bună, pentru că te poți alege cu mai mult decât o piele bronzată. Insolația este doar una dintre problemele pe care le poate cauza soarele, dacă te expui prea mult la radiațiile nepotrivite. Astfel, poți experimenta stări de amețeală, dureri de cap și, uneori, chiar greață sau diaree.

De aceea, este bine să ții cont de câteva sfaturi, pentru a evita această afecțiune. În primul rând, încearcă să nu ieși în soare între orele 12:00 și 16:00, când sunt emise radiațiile periculoase. Dacă, totuși, trebuie să o faci, asigură-te că îți protejezi capul cu o șapcă sau o pălărie și că petreci cât mai mult timp la umbră. De asemenea, nu uita să te hidratezi cât mai mult. Nu pleca de acasă fără o sticlă de apă și nu bea cantități mari dintr-odată.

Indigestia

Alimentația bogată în legume și fructe are nenumărate efecte benefice, însă excesele pot duce la neplăceri de natură digestivă. Așadar, ți se poate întâmpla să te confrunți cu unele simptome din această sferă: dureri de stomac, stări de greață sau vomă, diaree sau constipație. Pentru a evita aceste probleme, nu consuma alimente care nu au fost păstrate la temperatura corespunzătoare, fructe și legume alterate sau produse cu proveniență incertă. 

Încearcă, de asemenea, să nu amesteci, la aceeași masă, alimentele care ar putea interacționa într-un mod neplăcut și nu uita să speli temeinic legumele și fructele înainte să le consumi. Un alt mod în care poți evita tulburările provocate de indigestie este să eviți activitățile fizice și expunerea la soare imediat după ce ai mâncat, deci, amână înotul, sportul sau plaja pentru minimum 30 de minute după masă.

Răcelile

Chiar dacă vremea e călduroasă, asta nu înseamnă că suntem pe deplin protejați de afecțiunile respiratorii. Răcelile comune sunt mai frecvent întâlnite decât ai crede, iar cauzele sunt nenumărate. Principalul factor în acest sens este o unealtă modernă destinată combaterii temperaturilor ridicate: aerul condiționat. Fie că petreci prea mult timp cu aparatul de aer condiționat pornit, fie că acesta nu este curățat corespunzător, te poți trezi cu o răceală zdravănă din această cauză. Încearcă să-l programezi la o temperatură medie, să nu petreci multă vreme în raza directă a fluxului de aer rece și asigură-te că aparatul tău de aer condiționat beneficiază de o curățare periodică, pentru ca filtrele sale să nu ajungă să fie populate de bacterii patogene. În același timp, consumul de băuturi foarte reci sau de înghețată în exces poate conduce la inflamații ale gâtului și îți poate provoca dureri și disconfort. Fii cumpătată, atunci când vine vorba de aceste mici plăceri ale verii, pentru a evita problemele respiratorii.

Pentru a te bucura de sezonul cald așa cum se cuvine, adu-ți mereu aminte să ai grijă și de sănătatea ta și, astfel, vara te va răsplăti cu experiențe deosebite la care, cu siguranță, visezi de multă vreme!

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Regina Maria