Ingrediente:
►8 costițe afumate
►2 verze
►50 ml vin roșu
►cimbru verde
►2 linguri ulei de măsline
►2 linguri pastă de ardei
►2 linguri pastă de roșii
►boia dulce ►boia iute
►sare ►piper negru măcinat
►o legătură pătrunjel

1. Se ung costițele cu puțin ulei de măsline. Se presară cimbru verde și se stropesc cu vin roșu. Se înfășoară în hârtie de copt și se lasă 20 de minute la rece.
2. Ceapa, se spală și se toacă mărunt. Se călește în uleiul încins și se adaugă varza. Se fierbe la foc mijlociu. Nu se adaugă apă sau suc de roșii. Se condimentează cu sare, piper și boia şi se lasă să fiarbă.
3. Între timp, se pun costițele pe grătar și se rumenesc pe toate părțile. Varza scăzută se lasă la cuptor 10 minute, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel și se servește cu costițele aromate și rumenite.