Ingrediente pentru trandafiri cu gem de portocale:

Pentru aluat:

● 175 ml lapte

● 2 ouă

● 120 ml ulei

● 200 g zahăr
● un plic drojdie uscată

● 500 g făină

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 8 linguri gem de portocale

● 120 g unt
● 6 linguri zahăr

Pentru exterior:

● 2 portocale

● 300 g zahăr

● 55 g unt

● 120 ml lapte

1. Pentru aluat, laptele, uleiul și zahărul se pun pe foc să se încălzească, fără să fiarbă. Se ia vasul de pe foc, se presară drojdia și se amestecă bine cu făina, sarea și ouăle. Se frământă și se lasă o oră la crescut. Dacă nu îți place să frămânți…poți să încerci cozonacul fără frământare!
2. Aluatul se întinde într-un dreptunghi lung și lat de 4-5 cm și se unge cu untul amestecat cu zahărul. Se întinde gemul de portocale. Se
rulează și apoi se feliază. Dacă dorești să mai încerci altă rețetă cu gem de portocale eu îți recoamand Tarta de bezea cu gem de portocale. Eu o ador!
3. Se așază rulourile pe verticală unul lângă altul într-o tavă unsă cu unt și se mai lasă la crescut 20 de minute. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
4. Între timp, se face amestecul pentru exterior prin amestecarea sucului și a cojii de portocale cu zahărul, laptele, untul topit și când s-a terminat coacerea se unge prăjitură cu acest amestec.

Sursa foto:Shutterstock