Ingrediente:
Pentru blat:
►6 ouă
►6 linguri zahăr
►6 linguri făină
►un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
►250 g unt
►150 g zahăr
►6 gălbenușuri
►un plic zahăr vanilat
►200 ml lapte
►un plic cafea instant
►250 g nucă măcinată
►3 albușuri
1. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare și, la final, se pune făina cernută. Se încorporează bine, să nu fie cccoloaşe și se toarnă în forma de tort tapetată. Se coace la 150°C. După ce s-a rumenit uşor, se scoate şi se lasă deoparte să se răcească.
2. În acest timp, se pregătește crema. Se freacă gălbenușurile cu zahărul vanilat, cu zahărul și laptele încălzit. Se pune apoi compoziţia la fiert până ce se îngroaşă. Se lasă deoparte să se răcească și se bate untul spumă. Se adaugă apoi crema fiartă peste el puțin câte puțin, iar la final, se pun nucile măcinate și cafeaua instant.
3. Se taie blatul în trei foi, care se umplu cu cremă și se ornează pe deasupra cu bezeaua bine bătută la rece, apoi coaptă până devine crocantă, la cuptor, timp de
15 minute pe hârtie de copt.