Ingrediente

  • o legătură ceapă verde
  • 2 ardei grași
  • 3 cartofi noi
  • 2 dovlecei
  • 2-3 roșii bine coapte
  • 2 linguri ulei
  • mărar pentru servit
  • sare
  • 1. În ulei încins se pune ceapa la călit se pune ceapa la călit și, după ce s-a înmuiat, se adaugă ardeii cubulețe.
    2. Între timp, se curăță dovleceii, se taie cuburi și se presară cu sare, la fel și cartofii.
    3. Se șterg dovleceii, se pun în cratiță, se lasă un minut și apoi se adaugă cartofii. Se toarnă apă, se potrivește de sare și se lasă la fiert, cu capac, aproximativ 30 de minute.
    4. După ce au fiert legumele, se pun roșiile tocate mărunt și se mai lasă la fiert 5 minute. Se poate servi și rece, cu mărar deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock

    Mai multe retete găsiți pe site-ul www.retetepractice.ro