Ingrediente:
Pentru aluat:
►200 g unt sau margarină
►o linguriță sare
►2 linguri smântână
►o linguriță oțet
►350 g făină
►2 linguri mălai măcinat
►50 g unt
Pentru umplutură:
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►o varză medie
►2 cepe albe
►o legătură ceapă verde
►sare
►300 g bacon afumat
►piper negru măcinat
►o lingură chilli
►o lingură pastă de roșii
►un ou pentru uns

1. Se cerne făina într-un bol, apoi se amestecă cu untul moale, smântâna, sarea și oțetul. Aluatul se frământă bine și apoi se lasă la rece.
2. Separat, se curăță ceapa, se toacă mărunt, apoi se pune la călit. Se adaugă varza tocată și se înăbușă la foc moderat, fără a se adăuga niciun strop de apă.
3. În altă tigaie, se rumenește baconul tăiat cubulețe. După ce s-a făcut, se amestecă cu varza și cu o lingură de chilli. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare și piper.
4. Se scoate aluatul de la rece, se împarte și se întinde cu sucitorul. Se așază prima foaie, se presară mălaiul rumenit în unt, apoi se adaugă umplutura de varză, se presară un alt strat de mălai și se acoperă cu foaia unsă cu ou. Se coace și se servește la felul principal.