Ingrediente

  • 1/2 pachet aluat congelat
  • 200 g mazăre
  • 200 g șuncă
  • 4 cartofi fierți
  • o legătură pătrunjel
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • 50 g telemea
  • 1. Aluatul congelat se lasă la dezghețat. După ce s-a înmuiat, se întinde cu sucitorul pe masa de buctărie presărată cu puțină făină și se transferă în tava e copt presând bine în tavă.
    2. Șunca se taie mărunt și cartofii fierți se mărunțesc în formă de cuburi și se pun în formă.
    3. Se adaugă mazărea fiartă trecută sub jet de apă rece și bine scursă.
    4. Ouăle se bat și se amestecă bine cu laptele, smântâna și brânza. Se adaugă pătrunjelul și se toarnă peste legume. Se dă la cuptor pentru 40 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock