Ingrediente

  • 1/2 kg tacâmuri pește(cap și coadă)
  • un crap de 1,5 kg
  • o ceapă mare
  • 3 roșii
  • un pahar vin roșu
  • o lingură boia picantă
  • o jumătate de ardei iute
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras roșu
  • sare

1. Se curăță și se spală foarte bine tacâmurile de pește. Crapul se curăță de solzi, se eviscerează, se sărează și se dă la rece.
2. Într-o oală se pun la fiert tacâmurile de pește împreună cu ceapa. Se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ o oră.
3. Se strecoară bine supa obținută, se pune crapul porționat, boiaua, roșiile decojite și date pe răzătoarea mare, vinul, ardeiul gras verde și cel roșu. Se adaugă și ardeiul iute tocat mărunt. Se potrivește gustul de sare și piper și se mai lasă la fiert în jur de 10-15 minute.

Sursa foto:Shutterstock

Mai multe retete gasiti pe site-ul www.retetepractice.ro