Ingrediente pentru Stromboli cu aluat făcut în casă:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 180 ml apă călduță
● 3 linguri ulei

● 5 g drojdie uscată

● 6 g sare

Pentru umplutură:

● 3-4 linguri sos de roșii

● 125 g mozzarella
● 3 felii șuncă

● 2 ciuperci albe, proaspete

● 1/2 ceapă

● cimbru
● o lingură amestec de susan, sare grunjoasă, busuioc uscat

 

1. Pentru aluat, apa se împarte în două pahare în cantități egale, iar într-un pahar se pune drojdia și se lasă să facă mici bule.
2. Între timp, făina și sarea se amestecă într-un vas, se face un gol la mijloc, unde se pun drojdia desfăcută în apă, restul apei și uleiul. Se amestecă și se frământă cu mâna circa 8 minute, se acoperă cu un șervet curat și se lasă la crescut pentru o oră. Apoi, se frământă din nou și se mai lasă la crescut pentru o oră.
3. Se lucrează puțin aluatul crescut, se întinde într-o foaie care se unge cu sosul de roșii. Se presară brânza rasă, se așază felii de șuncă, ceapa tăiată julien, ciupercile tăiate felii, se rulează și se transferă în tava de copt. Se presară cu amestecul de semințe și condimente și se lasă 20 de minute la cuptor.