Ingrediente:
►4 ouă
►4 linguri pesmet
►o lingură făină
►4 linguri zahăr
►o esenţă rom
►100 g zahăr pentru sirop
►500 ml frişcă lichidă
►fructe pentru ornat, după preferinţă

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile sa bat spumă cu un praf de sare, se adaugă cele patru linguri de zahăr, apoi se încorporează gălbenuşurile pe rând, unul câte unul, pesmetul şi apoi făina. Se va amesteca de sus în jos, pentru a nu se lăsa compoziţia.
2. Se toarnă compoziţia în tavă, sub formă de gogoşele, şi dă la cuptor 20-25 de minute, la foc potrivit, până capătă o culoare aurie.
3. Se pregăteşte între timp siropul din zahăr, apă şi esenţă de rom.
4. După ce s-au răcit siropul şi gogoşelele, acestora din urmă li se taie capacele, apoi se însiropează. Se umplu cu frişca bătută şi se ornează după preferinţă cu fructe.