Ingrediente
►o salată mare
►3 grepfrut
►400 g fasole verde
►100 g brânză feta
►3 lingurițe ulei de măsline
►sare
►cimbru uscat și măcinat
►2 lingurițe zahăr brun
►un praf piper
►2-3 lingurițe oțet balsamic
1. Se curăţă pentru început fructele. Se scot pielițele ca să nu dea un gust amar salatei și se presară zahărul brun. Se acoperă cu o folie și se lasă la rece.
2. Separat, se iau păstăile de fasole și se desfac. Se scot boabele și se pun să fiarbă 20-30 de minute în apă cu sare. După ce au fiert, se scot și se pun în sită să se scurgă.
3. Se curăță și se spală salata verde. Se lasă în sită sau pe un prosop absorbant. Se taie brânza feta cubulețe, se stropește cu puțin ulei de măsline și cimbru uscat.
4. Salata verde se rupe, se pune în bol, se adaugă fasolea verde fiartă, feliile de grepfrut și brânza feta. Se adaugă oțetul balsamic, uleiul, sarea și piperul, după gust, și se amestecă ușor să nu se zdrobească brânza. Se servește cu pâine proaspătă cu semințe.