Ingrediente:
► o baghetă
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►100 g unt
►o linguriță pastă de chilli
►o lingură dulceață de ceapă
►2-3 căței usturoi
►300 g roșii cherry
►300 g castraveți
►2 cepe roșii
►1-2 lingurițe oțet balsamic
►busuioc verde
►2 lingurițe ulei de măsline
►o lingură miere
►zeama de la o lămâie

1. Se taie bagheta cubulețe potrivite și se aşază pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se bagă câteva minute în cuptor la 150°C.
2. Separat, se prepară sosul pentru crutoane. Se pun într-un bol untul moale, sarea, piperul, busuiocul, dulceața de ceapă, chilli, usturoiul și se pasează cu blenderul.
3. Se pun crutoanele în acest sos și se amestecă bine. Se aşază în tavă și se mai lasă câteva minute în cuptor.
4. În acest timp, se spală roșiile și castraveții, se taie cubulețe, ceapa se taie rondele și se amestecă cu crutoanele aromate. La final, se stropesc cu sosul dulce-acrișor preparat din oțet, zahăr și lămâie și se ornează cu busuioc verde.