► Ingrediente
► 800 g rasol de vită alb fără os
►100 g unt
►200 ml vin roșu
►400 g ciuperci
►1-2 crenguțe rozmarin
►sare grunjoasă
►piper
►ulei de măsline
►o linguriță pastă de ardei iute
►2-3 căței usturoi
►2 linguri pastă de tomate
►o baghetă pâine

► Preparare:
1. Se feliază rasolul și se unge cu unt. Se presară sare, piper, usturoi și se stropește cu vin. Se acoperă cu o cană de apă fiartă și se fierbe la foc mediu.
2. Se curăță ciupercile, se spală și se toacă mărunt. Se călesc până scade sucul propriu.
3. Se amestecă rasolul fiert cu ciupercile, se adaugă pasta de ardei, pasta de tomate şi rozmarin și se mai dă la cuptor.
4. Se taie bagheta, se unge cu usturoi, ulei și sare şi se dă
10 minute la cuptor. Rasolul în sos dulce-picant se servește cu pâinea aromată.