Ingrediente
►un pui
►800 g mere roșii
►2 crenguțe rozmarin
►sare grunjoasă
►piper negru și măcinat
►o linguriță boia dulce
►150 g unt
►2-3 căței usturoi
►zeama de la 1-2 lămâi
►1-2 lingurițe miere
1. Se spală și se curăță puiul de pielițe. Separat, se pun condimentele într-un bol și se amestecă cu untul moale.
2. Se curăță usturoiul, se pisează și se adaugă în crema de unt și condimente. Se curăță merele, se spală și se taie felii potrivite. Se stropesc cu miere și zeamă de lămâie și se lasă într-un bol, acoperite cu folie de plastic.
3. Se ia puiul și se unge cu crema de unt și condimente atât în interior, cât și la exterior. Se lasă aproximativ o oră la frigider, cât să îl pătrundă aromele.
4. Se pune puiul într-o tavă termorezistentă şi se bagă în cuptor, la
220˚ C, acoperit cu o folie de aluminiu. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se adaugă merele, se stropește cu sosul din tavă și se ia folia. Se lasă să se rumenească și se servește cu rozmarin.