Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • un praf sare
  • 150ml +3 linguri apă
  • 15 g drojdie proaspătă
  • un praf zahăr

  • 2 linguri ulei

  • Pentru topping

  • sos roșii

  • 200 g șuncă

  • 6-8 rondele de ananas

  • 1. În cele 3 linguri de apă caldă se desface drojdia și se lasă 20 de minute să acționeze.
    2. Într-un vas, se amestecă făina, sarea, zahărul, uleiul și maiaua de drojdie. Se adaugă progresiv cei 150 ml apă, amestecând continuu.
    3. Se frământă până ce se desprinde de pe pereții vasului și se lasă o oră la crescut.
    4. Se întinde apoi aluatul pe masa presărată cu făină, se transferă în tava de copt ușor unsă cu ulei, se unge cu sos de roșii, se așază șunca tăiată și rondelele de ananas bine scurse. Se dă pizza la cuptor pentru 20 de minute.

    Sursa foto:Thinkstock