Ingrediente
►800 g piept de porc
►sare grunjoasă
►piper negru, alb și roșu boabe
►3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
►4-5 căței usturoi
►cimbru verde
►4 roșii
►50 ml vin alb dulce
Pentru garnitură:
►500 g fasole verde fideluță
►o lămâie 1. Pieptul de porc se crestează ușor pe partea cu grăsime și se trece printr-un jet de apă caldă. Se lasă în sită să se scurgă.
2. Separat, se curăță usturoiul, se taie feliuțe și se amestecă cu vinul dulce, uleiul, sarea și mixul de boabe de piper. Se opăresc 2 roșii, se decojesc și se taie cubulețe. Se adaugă în sos.
3. Acesta se potrivește cu sare, după gust, și se toarnă peste pieptul de porc. Se adaugă câteva frunze de cimbru proaspăt și se bagă în cuptor la 220 de grade Celsius. Se stropește cu sosul din tavă din când în când.
4. Între timp, se opărește fasolea fideluță în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate și se lasă să se răcorească în sită. Se prepară cu ulei și zeamă de lămâie, se condimentează, după gust, și se servește cu pieptul de porc. Se ornează cu frunzulițe de cimbru proaspăt.