► Ingrediente
►400 g orez
►300 g ficat
►3-4 ardei roșii
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►1-2 cepe roșii
►o legătură pătrunjel
►4-5 linguri ulei de măsline
►1-2 lingurițe oțet balsamic

► Preparare:
1. Se fierbe orezul.
2. Se curăță ficatul, se spală și se coace pe grătar. Se acoperă cu un capac și se lasă să se înăbușe, la foc mic.
3. Ardeii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se rumenesc ușor în puțin ulei cât să se înmoaie. Se adaugă și ceapa tăiată solzișori.
4. Se scoate ficatul și se taie cubulețe, care se pun într-un bol împreună cu ardeii și orezul fiert. Se adaugă sare, ulei, oțet balsamic și puțin piper negru. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.