Ingrediente

Pentru înghețată

  • 5 gălbenușuri
  • 90 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 2 liguri cu vârf pastă de fistic(80 g)

Pentru pasta de fistic (300 g)

  • 125 g fistic
  • 75 g migdale
  • 35 g zahăr pudră
  • 75 ml ulei migdale

1. Pentru pasta de fistic, migdalele și fisticul se prăjesc separat la cuptor 15 minute. Se lasă la răcit, se macină, se adaugă zahărul și se amestecă. Se adaugă uleiul și se amestecă energic până se obține o pastă omogenă.
2. Pentru înghețată, se freacă gălbenușurile cu zahărul, iar laptele și smântâna se pun pe foc, fără a le fierbe.
3. Se toarnă lapte peste crema de gălbenuș, se pune pe foc și se lasă până ce devine o cremă groasă.
4.Se adaugă pasta de fistic în crema fiartă, se amestecă bine și, după completa răcire, se dă la congelator de pe o zi pe alta.

Sursa foto:Northfoto/Colorise