► Ingrediente
► 500 g cartofi
►2 ouă
►100 g unt
►3-4 linguri făină
►sare
►20 ml lapte
Pentru garnitură:
►o varză mică murată
►2 cepe roșii
►250 g costiță afumată
►2 linguri ulei de măsline
►o lingură pastă de ardei iute

► Preparare:
1. Se curăță cartofii, se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se pasează, se amestecă cu ouăle și cu untul. Se adaugă laptele călduț și, la final, făina cernută.
2. Din această compoziție se fac găluștele, care se opăresc în apă clocotită cu sare și ulei.
3. Se taie varza murată, se stoarce bine și se călește cu ceapa și costița. Se scot și găluștele și se amestecă cu varza. Se potriveşte de sare și piper, se adaugă pasta de ardei iute și se mai dă  câteva minute la cuptor.