Ingrediente

  • 120 g ciocolată neagră
  • 80 g unt
  • 3 ouă
  • 40 g zahăr pudră
  • un praf sare
  • 25 g făină
  • 250 g zmeură
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1. Într-o crăticioară se pun 5 linguri de zmeură și cele 2 linguri de zahăr pudră. Se lasă să fiarbă 5 minute, să devină un piure care se strecoară și apoi se pune la rece.
    2. Gălbenușurile se amestecă bine cu 40 g zahăr, până ce se obține o cremă albă în care se adaugă făina și se omogenizează foarte bine pentru a nu rămâne cocoloașe.
    3. Ciocolata ruptă bucăți și untul se pun la topit la microunde sau la bain-marie și apoi se adaugă amestecul cu făină. Se bat albușurile cu un praf de sare și se adaugă și ele, amestecând cu delicatețe.
    4. În forma de copt unsă cu puțin unt se toarnă un prim start, adică jumătate din cantitatea de aluat, se așază zmeura și apoi se mai toarnă cealată jumătate din cantitatea de aluat.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise

    Mai multe rețete găsești pe site-ul www.retetepractice.ro