Pentru aluat:

● 300 g făină

● 200 g unt

● 4 linguri apă rece

● un ou

● o lingură praf de copt

● o linguriță sare

Pentru umplutură: ● 650 g carne tocată de pui ● o ceapă albă ● o legătură ceapă verde ● 2 ouă + un gălbenuș ● 6-8 ouă de prepeliță ● o legătură mărar ● 2 linguri ulei ● sare ● piper

Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele și se frământă 2-3 minute, până se obține un aluat potrivit de tare, care se lasă la rece, până se prepară umplutura.

2. Ceapa albă se toacă mărunt și se călește în ulei. Se presară cu sare și, când se înmoaie, se trece prin mașina de tocat odată cu carnea. Se pun la fiert ouăle de prepeliță.

3. În amestecul cu carne tocată se pune ceapa verde tăiată mărunt, mărarul tocat foarte mic, se adaugă ouăle bătute și se potrivește de sare și piper.

4. Aluatul se întinde puțin pe masa de lucru, se așază în mijloc o formă rotundă, se pune amestecul de carne de jur-împrejur, se așază ouăle de prepeliță simetric și apoi marginea aluatului rămasă liberă se taie și se aduc marginile peste umplutură.

5. Se transferă în tava de copt unsă cu puțin ulei, se unge cu gălbenuș și se lasă 35 de minute la cuptor. Se servește cu ouă.