Ingrediente:
►4 dovlecei medii
►100 g telemea de vacă de la Napolact
►100 g pesmet alb
►1-2 legături ceapă verde
►ulei
►sare
►piper
►3 ouă
►2 legături mărar
►cimbru verde
►pătrunjel
Pentru crustă:
►200 g pesmet
►3 ouă
►ulei pentru prăjit

1. Se curăță și se spală dovleceii. Se dau pe răzătoarea mică și se storc.
2. Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt. Se căleşte 3 minute în puțin ulei și se dă deoparte să se răcorească.
3. Peste dovlecei se pune telemeaua de vacă de la Napolact dată pe răzătoare, pesmetul alb, ceapa călită, ouăle, verdeața, sare și piper, după gust. Se obţine o compoziţie uşor de modelat.
4. Separat, se bat într-un bol ouăle și se trec chiftelele formate din compoziţie, prin pesmet, ou și pesmet. Se prăjesc în uleiul încins și se servesc ca aperitive ornate cu cimbru şi pătrunjel.