Ingrediente:
► un kg cartofi noi
►3 ouă
►50 g unt
►150 ml lapte dulce
►sare grunjoasă
Pentru umplutură:
►200 g cașcaval
►250 g mușchi afumat de porc
►50 g unt
►2-3 căței usturoi
►făină și pesmet
►ulei pentru prăjit

1. Se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu sare grunjoasă.
2. Separat, se pregătește umplutura. Se taie mușchiul de porc cubulețe, care se călesc în sucul propriu, apoi se pun
într-un bol și se răcesc. Se rade cașcavalul pe răzătoarea mică. Usturoiul se pasează cu blenderul, se adaugă untul, cimbrul și sarea, după gust. Se amestecă cu cașcavalul și muşchiul.
3. Se scurg cartofii de apă, se lasă să se răcească. Se pasează, iar în piure se adaugă unt, un ou și lapte călduț. Se formează gogoșele, care se umplu cu compoziția preparată.
4. Se trec prin făină, cele două ouă bătute și pesmet și se prăjesc în uleiul încins. Se scot pe un șervet să se scurgă și se servesc la aperitiv cu alte garnituri.