Ingrediente
►500 g carne tocată de curcan
►2 cepe roșii
►2 legături mărar
►o legătură pătrunjel
►sare
►piper negru
►un ou ►100 g pesmet
►500 g cartofi
►3-4 căței usturoi
1. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se călește cât să se înmoaie și să devină lucioasă și apoi se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
2. Separat, se spală cartofii și se pun să fiarbă în apă cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se scot, se scurg de apă și se curăță de coajă. Se curăță usturoiul și se taie feliuțe.
3. Într-un bol, se pune carnea tocată și se amestecă cu ceapa călită, cu verdeața tocată, cu oul,  sarea și piperul. Se frământă bine compoziția de carne și se fac burgerii. Se încinge grătarul, se unge cu puțin ulei sau șuncă și se pun burgerii.
4. Se lasă 5-6 minute pe fiecare parte să se rumenească. Cartofii fierți se taie cubulețe, se călesc în ulei cu usturoiul măcinat și se servesc cu burgerii și mărar proaspăt pe deasupra.