Este indicată şi în tratarea reumatismului, a afecţiunilor renale şi a bolilor de piele, date de acumularea de toxine. Nu în ultimul rând, are un bun efect asupra psihicului: potoleşte agitaţia mentală şi echilibrează starea de spirit.

Maceratul de trei frați pătați tratează gripa

Maceratul are cele mai bune efecte în răceli, gripe, bronşite. Este foarte indicat persoanelor cu afecţiuni cronice, a căror stare de sănătate se înrăutăţeşte în sezonul rece, cum ar fi astmul bronşic sau reumatismul. Pentru a-l prepara se pun într-un vas de porţelan sau din sticlă două-trei linguri de plantă mărunţită la o jumătate de litru de apă. Se lasă la macerat de seara până dimineaţa, după care se strecoară. Din planta rămasă se face un decoct cu o jumătate de litru de apă. Se fierbe timp de jumătate de oră. Se lasă să se răcească şi se strecoară. Se combină lichidul obţinut prin fierbere şi cel prin macerare şi se bea în decursul unei zile.

Infuzia, pentru bolile de piele

Sub formă de infuzie (o lingură la o cană cu apă) se poate folosi în tratarea acneei, urticariei, rinitelor, bronşitelor, alergiilor, afecţiunilor renale. Se beau două căni pe zi într-un tratament care poate ajunge până la o lună de zile. Extern, infuzia concentrată (două-3 linguri la o cană cu apă) poate fi folosită pentru comprese în cazul rănilor sau al acneei. Acestă soluţie mai poate fi folosită pentru spălături nazale sau pentru inhalaţii.

Sursa foto: Jacinta Iluch Valero / flickr.com