Totuși, fibroamele pot evolua și crea neplăceri cum ar fi sângerările abundente în timpul ciclului, dureri și senzație de presiune în abdomen, constipație, urinat frecvent sau dureri de spate. Femeile care își doresc să rămână însărcinate s-ar putea confrunta cu dificultăți din cauza fibromului. Fie suferă de sterilitate, fie vor avea risc de avort sau alte probleme în timpul sarcinii și la naștere.

Problemă pe care o au 80 % dintre femei

Se pare că apariția fibromului este legată de un exces de estrogen, dar, din păcate, nu se știe cu siguranță cauza și ce se poate face pentru a preveni apariția lui. Statistica spune că 80 % dintre femei vor suferi de această problemă la un momentdat. Apare cel mai frecvent între 30 și 50 de ani. Pe lângă terapiile clasice, există și tratamente naturiste care duc la eliminarea lui. Ar fi bine să apelezi la acestea după ce te-ai sfătuit cu medicul tău ginecolog. În plus, dacă ești însărcinată sau încerci să rămâi, ține cont că plantele recomandate sunt total interzise în această situație.

Ceaiul de năpraznic, inamicul tumorilor

O plantă de foarte mare ajutor în tumorile benigne este năpraznicul. Se poate face un ceai din două lingurițe cu vârf de plantă la o cană cu apă, care se lasă la macerat de seara până dimineața. Se strecoară și se adaugă o infuzie din două lingurițe de plantă la 250 ml apă clocotită. Cantitatea se consumă pe parcursul unei zile și se bea cu înghițituri mici. De preferință, nu se îndulcește. Farmacistul Gabriela Ștefancu recomandă și Rhodiola Rosea, pentru a evita alte neplăceri care apar cu fibromul, cum ar fi o stare de nervozitate crescută. Aceasta este o plantă care crește la altitudini de peste 3.000 de metri și care poate fi găsită la noi în comerț sub formă de capsule. Se iau o sută până la 300 mg zilnic sau după sfatul medicului.

Sursa foto: 123rf.com