Soluție garantată pentru mărirea sânilor

Se amestecă 12 linguri de pulbere de semințe de mărar cu 500 ml ulei de măsline extravirgin. Se lasă la macerat 12 zile, apoi se filtrează și se folosește la masajul sânilor, timp de 3 săptămâni. Se păstrează în recipient de sticlă închisă la culoare, la frigider.

Combate sindromul premenstrual

Mărarul este o plantă deosebit de folositoare femeilor, datorită fitoestrogenilor naturali pe care îi conține. Femeile care consumă regulat marar nu suferă de sindrom premenstrual și nici nu au menstre prea abundente. Mărarul stimulează lactația și crește dimensiunea sânilor. În perioada menopauzei, înlătură bufeurile și transpirațiile nocturne. Stimulează activitatea rinichilor și previn afecțiunile renale. Dacă începe să te doară capul și mesteci o tulpină de mărar, durerile vor dispărea.

Mărarul, împotriva crampelor stomacale

Semințele de mărar ajută la reglarea ciclului menstrual, dar sunt de folos și împotriva crampelor stomacale, favorizează elimnarea gazelor, combat stările de vomă și sughițul. Au și efect sedativ, așa că un decoctul din semințe de mărar poate alunga insomnia. Se fierbe o linguriță de semințe într-o cană cu lapte. Se strecoară și se bea seara la culcare. Pentru celelalte afecțiuni se face o infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă.

Cum prepari tinctura de mărar, cea care vindecă 6 afecțiuni

Tinctura de mărar face minuni. Se prepară din 20 linguri de semințe de mărar, care se amestecă cu 1/2 l de alcool alimentar dublu rafinat. Se lasă la macerat 8 zile, apoi se filtrează și se păstrează în sticluțe închise la culoare. Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, diluată în 100 ml apă, timp de o lună. Ajută și în amenoree, anorexie, hirsutism, indigestii, insomnii, sterilitate.

Sursa foto: Mariia Voloshina / 123rf.com