Extractele din zmeur, împotriva chisturilor

Chisturile ovariene care au dimensiuni mai mici de patru-cinci centimetri pot fi tratate cu succes prin remedii naturale. Aplicate corect, sub îndrumarea medicului fitoterapeut, acestea reduc atât simptomele de ordin fizic, cât și pe cele de ordin neuro-psihic. Extracte gemoterapeutice din zmeur sunt foarte eficiente pentru că au proprietăţi antiinflamatoare, astringente, decongestionante, tonice uterine. Sunt indicate în ameliorarea durerilor menstruale, a hemoragiilor uterine disfuncţionale, a menoragiilor (sângerări din ce în ce mai abundente) şi metroragiilor (sângerări între fluxurile menstruale). Extractul din muguri de zmeur se poate asocia cu cel din muguri de coacăz negru, facând front comun împotriva chisturilor genitale, dar și împotriva nodulilor la sâni. Se iau 50-70 de picături amestecate cu puțină apă de extract de zmeur dimineața și 50-70 de picături de extract de coacăz negru seara cu o jumătate de oră înainte de masă.

Leacuri pentru sindromul prepenstrual

Și pentru că afecțiunile genitale feminine au și simptome psihologice, nu ar trebui să-ți lipsească din trusa de medicamente passiflora. Substanțele pe care fructele de passiflora le conțin au efect de calmant al stărilor nervoase. Ajută și la tratarea tulburărilor date de menopauză și a sindromului premenstrual. Se găsește în compoziția unor produse la magazinele cu produse naturale care se folosesc conform indicațiilor de pe ambalaj. Pentru a obține rezultate, se fac cure de cel puțin o lună.

Cordyceps, antitumoral

Cordyceps este o ciupercă din îndepărtatul Tibet. Crește pe crestele munților Himalaya și vindecătorii locali o recomandă pentru tratarea tuturor afecțiunilor. Studii recente arată că aceasta are reale calități imunomodulatoare și antitumorale (de folos mai ales în prevenția afecțiunilor maligne și în tratamentul celor benigne cum sunt majoritatea chisturilor ovariene). Se găsește sub forma preparatelor standardizate în farmacii și magazine cu produse naturale. Dacă persoana este diagnosticată cu cancer, poate beneficia de efectele suplimentor alimentare cu Cordyceps ca adjuvant al tratamentului, dar este absolut necesar să urmeze și recomandările medicului oncolog.

Sursa foto: 123rf.com / Sergey Mironov