În multe țări, din fructele de merișor se prepară sosuri și este folosit foarte des în alimentație. Totuși, nu este atât de popular doar pentru gustul său bun, ci și pentru calitățile sale de de plantă de leac.

Infecția urinară, tratată cu merișor

Strugurii ursului ar trebui să devină fructele tale preferate, pentru că este un bun remediu pentru infecțiile urinare, dar și pentru alte probleme strict feminine. Dacă ai avut vreodată o infecție urinară, consumul regulat de merișor te va ține departe de probleme viitoare, pentru că are tendința să recidiveze. Merișorul are efect astringent și, totodată, ajută corpul să elimine bacteria E.Coli, cea care provoacă cistitele. Ceaiul din frunze de merișor ajută la buna funcționare a rinichilor. Pentru aceste probleme, cele mai indicate sunt tinctura și ceaiul.

Cum îl poți consuma

  • la orice supermarket poți găsi fructe uscate sau confiate (mai apare cu numele în engleză: „cranberry”)
  • se comercializează sub formă de tinctură sau capsule în magazinele cu produse naturiste
  • există magazine unde poți găsi suc sau sos de merișor la borcan
  • mai poți găsi la plafar sau în supermarket ceai din frunze de merișor

Se iau 30-40 de picături de tinctură diluate în 100 ml de apă sau ceai. Ceaiul de frunze de merișor Uz intern: peste 2 linguri planta bine maruntita se toarna 100 ml apa rece, se amesteca bine si dupa 15 minute se strecoara. Se amesteca ambele lichide. Se completeaza cu apa la 200 ml si se indulceste. La 3-4 ore se ia cate o lingura. Pentru a mari actiunea dezinfectanta a ceaiului, se recomanda sa se adauge in ceai un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se beau 2 cani pe zi.

Iată și alte moduri în care poți prepara ceai de merisoare

Atenție: merișorul nu se recomandă femeilor însărcinate!

Sursa foto: 123rf.com