Algele au un conținut ridicat în clorofilă, substanță ce ajută organismul să funcționeze bine. În România, se găsesc mai greu ca atare, dar le putem găsi în diferite preparate farmaceutice sau la magazinele cu produse naturale.

Clorela

Clorela este o algă verde, care se găsește în unele zone ale lumii în apele de izvor. Conține peste 20 de vitamine și minerale, inclusiv complexul de vitamine B, beta caroten, vitaminele C și E, fier și calciu. Este cea mai importantă sursă de clorofilă, care ajută la detoxifierea ficatului, curăță colonul, previne sau combate constipația și ajută absorbția nutrienților și a mineralelor, inclusiv a fierului. De aceea, este benefică și în caz de anemie. Mai are proprietatea de a elimina din organism metalele grele și pesticidele. Îmbunătățește sistemul imunitar și stimulează celulele care au rolul de a distruge cancerul din corp. Ajută la regenerarea țesuturilor și accelerează vindecarea rănilor. Reduce tensiunea arterială.

Spirulina

Conține nu mai puțin de 50 de minerale benefice organismului, beta caroten, clorofilă, acizi grași Omega 3 și alți nutrienți. Este indicată mai ales celor care au boli ale ficatului cauzate de poluare sau de excesul de medicamente. Are capacitatea de a inhiba formarea cancerului. Protejează corpul de agresiunea radicalilor liberi. Scade colesterolul „rău” din sânge și reduce hipertensiunea ușoară.

Alga brună

Este o sursă importantă de iod, util pentru buna funcționare a glandei tiroide. Este folosită mai ales în caz de hipotiroidie și diminuează sau previne formarea gușei. Este utilă și în cazul femeilor care au ciclu menstrual neregulat, sindorm premenstrual sau dureri menstruale. Alga brună nu trebuie folosită în caz de hipertiroidie, în timpul sarcinii sau al alăptării.