Nu ai timp să lași carnea la dezghețat ore întregi? Vrei să păstrezi cât mai mult timp fructele preferate, să le folosești mai târziu la prăjituri? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să salvezi timpul liber și să nu irosești mâncarea cumpărată.

  • Congelează fructele roșii de vară precum căpșunele, cireșele sau vișinele în straturi, cu hârtie de copt între ele. Astfel, vor îngheța rapid și, când le vei dezgheța pentru a le folosi la prăjituri, nu se vor mai înmuia de tot. Cel mai bun recipient pentru congelarea fructelor este o cutie largă și scundă de plastic.
  • Congelează laptele dacă ai cumpărat prea mult sau dacă pleci de acasă câteva zile și nu îl poți consuma pe tot. Ai grijă că laptele își sporește volumul când este înghețat, de aceea trebuie să lași loc mai mult în sticlă.
  • Dacă îți place guacamole, poți face un piure din avocado pe care îl poți congela câteva zile. Dacă pui în congelator fructele de avocado, când le dezgheți își pierd consistența și gustul plăcut.
  • Congelează roșiile întregi și bine coapte pentru supe și sosuri. Pune-le în pungi una lângă alta, fără să se suprapună și așază-le în congelator în sertarul pentru legume. Când le vei decongela, coaja se va curăța ușor și le vei pregăti mai repede pentru sosuri.
  • Carnea tocată poate fi congelată pentru câteva săptămâni, dacă o pui în pungi de plastic, în strat subțire. Pune-o într-o pungă largă și presează stratul de carne cu sucitorul de lemn să fie subțire de un deget. Când vei dori să o gătești, se va dezgheța mai repede.
  • Cea mai bună metodă să dezgheți fructele și legumele zemoase este să pui pachetele înghețate într-un bol cu apă la temperatura camerei. Astfel se vor dezgheța treptat, dar vor rămâne reci și nu se vor înmuia prea tare.
  • Dacă înghețata este prea tare și este greu de porționat, folosește un cuțit sau o lingură specială pentru înghețată încălzite în apă fierbinte.
  • Pentru a decongela carnea mai repede, folosește două oale din aluminiu. Pune carnea, învelită în plastic, pe una dintre oale întoarsă cu fundul în sus, apoi peste carne pune cealaltă oala și toarnă în ea apă călduță. În câteva minute, aluminiul va transfera căldura către bucata de carne și se va dezgheța rapid.

sursa foto: Foter.com