Rasele de câini jucăuși au foarte multă energie și necesită mult timp din partea ta. Dacă ești o persoană care petrece mult timp în aer liber și are nevoie de un companion, dacă ai o curte spațioasă și timp să te joci cu un câine plin de energie, atunci citește mai jos câteva detalii despre caracteristicile acestor rase.

Labradorul, mare amator de joacă!

ce ți-ar spune câinele tău când te joci cu el

În mod cert, labradorii sunt recunoscuți pentru pofta lor de joacă! Se numără printre cei mai frumoși și populari câini de companie. Dar sunt și foarte solicitanți. Parcă tot timpul au nevoie să te joci cu ei!

Labradorilor le place foarte mult să se joace afară, le place apa și se vor bălăci în orice baltă și le plac foarte mult jocurile interactive cu stăpânii lor. Sunt câini iubitori, atașați de familie și de copii, dar au nevoie de un dresaj riguros când sunt în creștere pentru a le tempera energia.

Pomeranianul, plin de viață

Dacă ai nevoie de un câine jucăuș de talie mică, nu așa mare și zăpăcit precum Labradorul, pomeranianul ar putea fi alegerea perfectă. Nu doar că are un cap micuț și drăgălaș și ochi foarte vii, dar acest câine este deosebit de inteligent și adoră să fie mereu în centrul acțiunii.

Pomeranianul este un câine afectuos, se atașează foarte repede de stăpâni, deși mai are accese de încăpățânare. Cu un dresaj inteligent și cu răbdare, pomeranianul va deveni un membru al familiei mereu plin de viață și mereu atent la nevoile stăpânului.

English Spaniel, un câine amuzant

Un câine prietenos, amuzant, jucăuș și inteligent, English Spaniel te va cuceri imediat cu mutrița lui simpatică și urechile lungi și clăpăuge. Este un câine foarte frumos, foarte popular și afectuos, dar are nevoie de prezența aproape continuă a stăpânilor și de un spațiu de joacă cât mai generos.

Câinele Spaniel poate suferi de stări de anxietate dacă este lăsat singur prea mult timp. Este un câine solicitant, dar îți oferă atâta chef de joacă și de viață că îți piere orice oboseală când ajungi acasă.

Jack Russel Terrier, mare amator de alergare

Este un câine cu personalitate, care adoră să alerge, mai ales că provine dintr-o rasă folosită la vânătoare. Este foarte dinamic, mereu în mișcare, poate chiar puțin obositor pentru o persoană comodă. De aceea, trebuie să fie adoptat de către o persoană dinamică, amatoare de plimbări și drumeții.

Terrierul este un câine care merge cu plăcere la munte și prin pădure cu tine. Trebuie doar să ții cont că este destul de gălăgios și va fi nevoie să înveți să te impui în fața lui. Latră destul de mult, latră la alți câini pe care îi întâlnește, și este nevoie de un dresaj corect și de un stăpân ferm pentru a-l opri când este prea gălăgios.