Pisicile au nevoie de o hrană bazată în principal pe carne, organe și ouă pentru a se menține sănătoase și pline de energie.

Evită carnea grasă și pregătește pentru pisica ta o hrană sănătoasă din carne de pasăre, carne de vită sau de pește slabă. Le mai poți da ficat, rinichi sau ouă, toate fierte sau gătite la cuptor, fără sare și ulei, doar cu apă în suc propriu.

Cu toate acestea, sunt recomandate unele legume în cantități mici, din care pisicile vor lua vitaminele pe care nu le găsesc în carne.

Legumele recomandate pentru pisici

Morcovii și dovleceii pot fi amestecați în porții foarte mici și bine fierte cu porțiile de carne. De asemenea, mai poți adăuga în hrana pisicii mazăre, castravete, fasole verde bine fierte și pasate cu carnea.

Dintre cereale, pisicile pot tolera cantități mici de orez brun fiert sau ovăz fiert. Le mai poți da și mici bucățele de pâine amestecate într-un preparat de carne cu sos de iaurt. Iar dintre fructe, afinele, merele și perele decojite sau bananele pot fi incluse în hrana lor din când în când.

Fructele și legumele strict interzise pentru pisici

Ține cont de faptul că ceapa, usturoiul, arpagicul, avocado, roșiile, ardeii, cartofii sunt considerate toxice pentru pisici. Nu găti niciodată carnea pentru pisici cu sos de roșii, cu ceapă sau usturoi.

Carnea trebuie să fie fiartă simplu în apă sau gătită la cuptor tot cu apă, cu orez sau cu morcovi. Sistemul digestiv al pisicilor este conceput astfel încât să descompună doar proteinele și fibrele din carne. Să nu uităm că ele fac parte din categoria felinelor exclusiv carnivore, chiar dacă au fost domesticite de câteva mii de ani.

Fructele sunt în general și ele interzise pisicilor din cauza conținutului ridicat de zahăr și de suc. O mică tratație cu mere și pepene nu le face rău. Dar toate celelalte fructe pot provoca diaree, dureri abdominale și stare de disconfort.

Oricum, pisicile nu sunt curioase să mănânce fructe decât dacă le văd pe masa noastră, dar nu trebuie să le încurajăm să le guste. Mare atenție cu strugurii, stafidele și nucile sau alunele. Acestea sunt alimente toxice pentru ficatul pisicilor.