Iată câteva legume și flori care pot fi cultivate la început de august și care, dacă ai noroc de o toamnă lungă, pot fi recoltate spre sfârșit de septembrie. Tot în august mai pot fi cultivate câteva flori, în special florile bienale, care vor înflori anul viitor, dar și câteva soiuri care vor înflori până în octombrie.

Roșiile cherry

Roșiile cresc foarte repede, mai ales dacă este cald și au umiditate. Dacă vrei să ai câteva roșii proaspete de salată la început de toamnă, poți cultiva acum semințe de roșii cherry în ghivece adânci sau direct în grădină, într-un spațiu protejat de soarele arzător.

Seamănă semințele rar, să nu fii nevoită să le răsădești, și păstrează pământul ușor umed până când plantele cresc de o palmă și capătă vigoare. Roșiile vor crește repede și în 3 sau 4 săptămâni vor înflori. Iar dacă luna septembrie este blândă și călduroasă, vor face roșii micuțe și dulci.

Salata verde

Deși este cunoscută drept o trufanda de primăvară, salata verde poate fi semănată și în a doua jumătate a verii. Dacă o semeni la jardiniere largi sau în curte, la umbra altor plante, să fie protejată de soare, va răsări în câteva zile. Și dacă are un pământ bine îngrășat și drenat, amestecat cu nisip, va crește rapid.

Trebuie doar să o uzi aproape în fiecare seară în zilele foarte călduroase. După ce se dezvoltă primele 3 frunze, salata verde trebuie rărită cu atenție și replantată la o distanță de 20 sau 30 de centimetri. În câteva săptămâni poți recolta frunzele mari de la bază pentru salate proaspete.

Ceapa, morcovii, sfecla, varza de Bruxelles sau varza comună și conopida se pot cultiva în lunile iulie – august pentru a fi recoltate la început de toamnă. Este foarte important să aibă un pământ bun și să fie semănate într-un solar bine aerisit.

Flori de semănat în luna august

La început de august, când pământul din grădină nu mai este așa de încins ca în iulie, este o perioadă bună să semeni florile bienale, care vor înflori vara viitoare.

Nemțișorii sau delphinium, panseluțele, nu-mă-uita, micșunelele sau mixandrele și degețelul sau digitalis se numără printre cele mai frumoase și colorate plante bienale, care îți vor decora grădina vara viitoare.

Deocamdată, trebuie să uzi bine straturile unde ai pus semințele, să le rărești, dacă răsar prea dese și să le acoperi în noiembrie cu un strat gros de frunze, să nu degere.

Tot în august poți sădi semințe de zinnia (crăițe), într-un spațiu ușor umbri de câțiva pomi, ca să nu le usuce soarele când răsar. De asemenea, poți planta bulbi de crocus care înfloresc toamna.

Spre sfârșitul lunii august se mai plantează bulbii de flori care răsar primăvara, precum lalelele, zambilele, narcisele, crocușii sau zambilele-struguraș.