Solul: turbă bogată şi poroasă, amestecată cu puţin nisip.
Ghiveciul: mare şi adânc, cu găuri largi pentru scurgerea apei.
Lumina: din plin, dar ferită de razele directe ale soarelui.
Temperatura: nu trebuie să scadă iarna sub 15˚ C.
Apa: pe timpul iernii, se udă când pământul se usucă puţin. Din primăvară, când îi cresc bobocii de flori, se udă abundent, dar trebuie să ai grijă ca apa să nu se adune în ghiveci sau în farfurioară.

Cum înmulţeşti jacobinia

Planta creşte rapid şi, în ghiveci, atinge aproape 60-70 cm înălţime. Nu este recomandat să o plantezi în grădină. Jacobinia se simte bine numai la adăpostul unui apartament bine aerisit şi încălzit. Dacă vrei să o înmulţeşti, în lunile februarie sau martie, când apar muguri noi pe ramuri, taie butaşi de 10 cm de la planta mamă. Pune-i în ghivece cu turbă şi nisip şi acoperă-i pe fiecare cu sticle din plastic, pentru a păstra umidi-tatea. Din când în când, aeriseşte plăntuţele tinere. Într-o lună vor prinde rădăcini.

SFATURI SĂ CREASCĂ FRUMOASĂ

– În februarie, când planta se trezeşte din somnul de peste iarnă, ciupeşte vârfurile ramurilor bătrâ­ne, să se ramifice bogat peste primăvară. Ciupirea ramurilor este importantă şi pentru o înflorire bogată, deoarece florile apar în vârful ramurilor tinere.

– În perioada înfloririi, o dată la două săptămâni, pune în apa de udat îngrăşământ lichid pe bază de potasiu şi fosfor.

– Vara se udă abundent, dar nu se lasă apa în farfuria ghiveciului, să nu îi putrezească rădăcinile.

– Dacă frunzele se usucă şi capătă o nuanţă maronie, de vină poate fi frigul sau aerul prea uscat din cameră. În zilele calde, poţi stropi planta cu apă, să beneficieze de umiditatea de care are nevoie.