CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Păstrează o parte din cojile de legume care se adună când gătești și citește sfaturile de mai jos. Pe vremuri, în bucătăria bunicilor noastre, foarte puține resturi ajungeau la gunoi. Ele știau să refolosească tot ce era natural și bun.

Cojile de ceapă albă

Ai vreun pulover roșu, maro sau portocaliu care și-a pierdut culoarea? Fierbe cojile de ceapă albă și lasă puloverul la înmuiat câteva ore în fiertura de culoare gălbuie. Va căpăta o culoare mai intensă și va arăta ca nou.

Pe lângă proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de ceapă bun pentru gât, pentru nas sau pentru rinichi, acesta este benefic și pentru pielea scalpului. Ceaiul din coji de ceapă te scapă de mătreață și dă un luciu frumos părului uscat și mătuit.

Cojile de ceapă mai pot fi mărunțite și puse în ghivecele cu plante, ele având rolul de a combate bacteriile și dăunătorii.

Cojile de cartofi, printre cojile de legume cele mai bune

La fel de bune ca fertilizator pentru plante sunt și cojile de cartofi. Dar cel mai bine este să le adaugi la compost, alături de diverse resturi organice, precum coji de ouă, coji de țelină, de morcovi și diverse rădăcinoase.

Tot cojile curate de cartofi, pline de suc și amidon, pot fi ținute sub ochi câte o jumătate de oră în fiecare zi pentru a scăpa de cearcăne.

Ce poți face cu cojile de țelină

Coaja de țelină, mărunțită și ținută în apă clocotită câteva minute, poate fi folosită pentru cataplasme la articulațiile dureroase. Trebuie să mai știi că această coajă este deosebit de bogată în substanțe antiinflamatorii și uleiuri cu rol antibiotic.

De asemenea, este o sursă bogată în vitamine și minerale pe care, din păcate, noi nu știm să o folosim.