CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cine nu știe cât de minuțios și neplăcut este să cureți grătarul de pe aragaz de grăsimea arsă. Cel puțin o dată pe lună are nevoie de o curățare temeinică, pentru că stropii de ulei încins, petele de sos sau de cafea tot ajung pe grătar, oricât de atentă ai fi.

Pregătește o soluție ieftină și eficientă

Sigur ai la îndemână prin casă detergent lichid de vase, o pastă abrazivă și oțet. Pregătește o soluție cu aceste produse folosind 2 părți detergent lichid de vase, o parte oțet și o parte pastă abrazivă. Soluția nu trebuie să fie prea lichidă.

Pregătește un sac mare de plastic, în care să încapă grătarul. Pulverizează apă caldă pe grătar, după ce îl pui în sac, apoi cu un burete pune soluția de curățat pe toată suprafața grătarului, mai ales în zonele unde este grăsimea adunată.

Așteaptă măcar o oră să acționeze oțetul și detergentul pentru că acestea vor înmuia depunerile de grăsime.

Înarmează-te cu o perie de sârmă pentru grătarul de pe aragaz

Apoi folosește o perie din sârmă moale și mănuși de protecție să cureți temeinic depunerile de grăsime întărită, dar fără să îți distrugi pielea mâinilor.

În loc de perie de sârmă, poți folosi lâna de oțel, un soi de sârmă foarte subțire din oțel, care curăță bine grătarul din fontă, fără să lase zgârieturi profunde.

Cu o perie aspră și soluția de curățat pe bază de detergent și oțet, grătarul tău va fi ca nou.

Aceeași metodă va fi la fel de eficientă și pentru oalele și cratițele pe fundul cărora s-au adunat straturi de grăsime arsă foarte greu de curățat doar cu un simplu burete de vase.