Apa minerală din surse naturale conține o concentrație mai mare de săruri și oligoelemente necesare pentru hidratarea organismului. România se numără printre puținele țări cu ape minerale gustoase și sănătoase și trebuie să profităm de acest lucru.

Apa minerală carbogazoasă ar trebui să se găsească în orice casă și să o consumăm regulat, mai ales în perioada caniculară a anului. În plus, există diverse utilizări pentru apa minerală foarte eficiente pe care este bine să le cunoști.

1. Tratament pentru părul gras

Dacă ai probleme cu seboreea și ai părul mai gras la rădăcină, fă-ți un obicei să te clătești cu apă minerală carbogazoasă de câte ori te speli pe cap. După două – trei luni vei observa că părul tău capătă volum și va fi mai puțin gras. Continuă acest tratament pentru perioade mai lungi de timp și vei observa beneficiile.

2. Apa minerală face aluaturile mai pufoase

Câteva tipuri de aluaturi vor fi mult mai pufoase, dacă adaugi o ceșcuță de apă minerală forte sau puternic carbogazificată. Ea poate fi adăugată în aluatul pentru clătite, pentru gogoși, pentru plăcinte sau pentru tarte.

3. Utilizări pentru apa minerală: curăță ibricul de inox

Lasă apă minerală cel puțin o oră în ibricul de inox din care nu mai poți curăța petele de ceai sau de cafea. Acizii din apă dizolvă treptat depunerile de cafea și vei putea spăla ibricul mult mai ușor. După o oră, pereții ibricului vor fi ca noi. Trebuie doar să folosești un burete abraziv și un detergent de vase.

La fel de bună este apa minerală și pentru vasele din sticlă, carafele și paharele care au căpătat pete de calcar. Dacă le înmoi o oră sau două în apă minerală forte, se vor curăța perfect!

4. Apa minerală ajută plantele din ghivece

Plantele acidofile precum ficusul, orhideele, violetele africane sau hortensiile pot fi udate din când în când cu apă minerală naturală. Aceasta conține numeroase minerale benefice plantelor, care nu se găsesc în apa de la chiuvetă. Potasiul, magneziul sau fierul sunt esențiale pentru dezvoltarea plantelor. Poți folosi câte o ceașcă de apă minerală la două săptămâni și plantele îți vor mulțumi.

5. Apa carbogazoasă îndepărtează arsurile

Imediat după ce prăjești carne, pește, cârnați sau gogoși, pe fundul cratiței rămâne arsura care poate fi mai greu de curățat. Scurge tot uleiul folosit și pune-l într-un recipient pentru reciclare.

Apoi, în tigaia caldă toarnă jumătate de litru de apă minerală carbogazoasă și las-o să înmoaie arsura timp de o oră. Apoi folosește un burete abraziv și un praf de curățat se speli tigaia. Se va curăța rapid și fără prea mare efort!

6. Curăță parbrizul de găinaț de pasăre

Dacă parchezi sub copaci și ai probleme cu găinațul de pasăre, mai întâi toarnă ușor apă minerală pe parbriz sau pe caroseria mașinii acolo unde sunt pete de găinaț. Lasă apa să acționeze un sfert de oră, apoi curăță cu o lavetă moale sau cu un burete special care nu zgârie sticla. Apa minerală înmoaie foarte bine găinațul de pasăre care trebuie curățat imediat, pentru că atacă sticla sau vopseaua mașinii și lasă pete mătuite. Cu apa minerală poți curăța parprizul să fie curat ca la început și totodată îl poți proteja multă vreme!

7. Curăță covoarele de urmele lăsate de animale

Dacă ai pisoi sau câini care mai scapă urină pe covoare, știm cât este de neplăcut să cureți după ei și să înduri mirosul. Pulverizează imediat apă minerală pe petele de urină, apoi o soluție de curățare pe bază de săpun și folosește o lavetă să cureți bine. Apa minerală dizolvă pigmenții din urină și îndepărtează mirosurile neplăcute!