Ce este ozonoterapia?

Ozonoterapia reprezintă o procedură de medicină alternativă care constă în administrarea directă în organism a unei cantități controlate de ozon. Aceasta poate fi de mai multe tipuri, în funcție de calea de administrare: injecții cu ozon, insuflații, terapie topică, supozitoare cu ozon sau saci cu ozon. În funcție de nevoile pacientului se alege una sau mai multe dintre aceste variante și se urmează o cură de câteva ședințe pentru a observa rezultate vizibile. 

Cine poate beneficia de această formă de tratament?

Ozonoterapia poate completa soluții de tratament pentru diverse afecțiuni, cum ar fi problemele circulatorii, artrita, infecțiile fungice, rănile cronice, bolile autoimune și nu numai, prin simplul fapt că întărește funcțiile naturale ale celulelor. Alcalinizând și curățând sângele, ozonoterapia ajută la îmbunătățirea mecanismelor naturale de apărare, ceea ce face mai ușoară tratarea diferitor boli. Drept urmare, pacienții care doresc să prevină sau să combată probleme digestive, viroze, infecții, boli cardiovasculare, respiratorii, diabet, hernii de disc, reumatism, gonartroze sau afecțiuni de natură neurologică, pot apela cu încredere la procedurile de ozonoterapie desfășurate la Quantica 720.

Ce beneficii aduce ozonoterapia?

Terapia cu ozon îmbunătățește nenumărate funcții din organism dintre care întărirea sistemului imunitar se dovedește a fi cea mai rapidă și eficientă. Drept urmare, o imunitate puternică garantează un corp sănătos prin lupta directă cu factorii de risc. Totodată, ozonoterapia stimulează circulația sangvină, reduce inflamația din organism, diminuează durerea și accelerează vindecarea rănilor. Asta înseamnă că este o procedură ce poate fi utilizată de oricine practică activități sportive intense, a suferit intervenții chirurgicale, își dorește un boost de imunitate și energie, se confruntă cu răni deschise sau, pur și simplu, este în căutarea unei metode eficiente de prevenție generală. 

Cum se desfășoară o ședință de ozonoterapie?

Ozonoterapia este precedată de o evaluare generală a stării de sănătate a pacientului pentru a se stabili cu exactitate care sunt nevoile acestuia, dar și dacă există contraindicații pentru tratamentul cu ozon. Ulterior, se stabilește modalitatea de administrare a substanței în organism, fie intravenos, fie rectal, fie topic, ca mai apoi să înceapă pregătirea pacientului și a substanței, conform concentrațiilor și formulei de care acesta are nevoie. Se stabilește calea de acces și începe administrarea, care poate dura între 10 și 30 de minute și se desfășoară în permanență sub supraveghere medicală de specialitate. 

Cum te programezi la Quantica 720?

Dacă vrei să descoperi cum te poate ajuta ozonoterapia ori ai primit recomandarea de a încerca această terapie de la medicul tău, te poți programa oricând la Clinica Quantica 720. O echipă de medici profesioniști va răspunde tuturor nevoilor tale și, cu ajutorul procedurilor și aparaturii de ultimă generație, îți va oferi o ședință de terapie cu ozon ale cărei efecte benefice pot fi observate imediat.

Pentru a stabili o programare tot ce trebuie să faci este să intri pe site și să completezi formularul aferent cu datele solicitate. Pentru mai multe detalii despre procedură, dar și pentru a-ți confirma locul, vei fi contactat în scurt timp de către unul dintre reprezentanții clinicii.

Îți dorești o îmbunătățire instantă a stării de sănătate și a nivelului de energie? Descoperă terapia cu ozon la Quantica 720!