Descoperă mai jos ce piese de bază trebuie să conţină o garderobă capsulă de iarnă:


Încălţămintea de damă

Încălţămintea de damă pentru sezonul rece trebuie să includă piese călduroase şi confortabile, pe care să le poţi purta în diverse combinaţii. Cum o garderobă capsulă nu include prea multe piese, va trebui să optezi pentru modele de încălţăminte de damă versatile, în nuanţe uşor de asortat.

Este o idee bună să optezi pentru o pereche de bocanci, una de cizme cu talpa joasă, din piele sau piele ecologică, dar şi pentru o pereche de ghete sau cizme impermeabile. Spre deosebire de încălţămintea pentru bărbaţi, cea de damă poate include şi modele cu toc. Dacă îţi plac ţinutele foarte elegante, include în dressing şi o pereche de cizme sau botine cu toc.


Puloverul

Puloverul este una dintre piesele esenţiale de iarnă, iar pentru o garderobă capsulă vei avea nevoie de cel puţin 2-3 modele. Alege pulovere din materiale călduroase şi calitative, pe care să le poţi purta direct pe piele, fără să te confrunţi cu iritaţii sau mâncărimi. Cea mai bună opţiune o reprezintă puloverele din caşmir sau lana naturală. Dacă îţi doreşti o variantă budget friendly, achiziţionează pulovere din bumbac.


Pantalonii de stofă

Pantalonii de stofă sunt o super alegere în sezonul rece, deoarece îi poţi purta în zeci de combinaţii. În plus, există o mulţime de modele de pantaloni de stofă din care să alegi, de la cei conici şi până la cei evazaţi sau drepţi. Aceştia merg de minune în ţinutele office, smart casual sau elegante. Asortează-i cu malete, pulovere, sacouri, cizme sau încălțăminte de damă elegantă.


Blugii

Denimul este unul dintre cele mai populare materiale din lume, iar blugii sunt un must-have în orice tip de garderoba capsulă, de iarnă sau de vară. Pentru sezonul rece, alege blugi lungi, groşi, fără rupturi. Este de preferat să optezi pentru denim de culoare închisă, negru sau bleumarin. Păstrează blugii albi sau crem pentru ţinute de vară, atunci când culorile deschise sunt la putere.


Cardiganul

Nu ai nevoie de mai mult de un cardigan într-o garderobă capsulă. Optează pentru un model potrivit stilului tău personal, în tonuri uşor de asortat, precum bej, gri sau negru, dintr-un material calitativ.

Poartă cardiganul peste cămașă, tricouri, body-uri sau chiar pulovere mai subţiri, mai ales în zilele foarte reci de iarnă. Acesta va merge de minune cu pantaloni de stofă, blugi, fuste mini sau maxi.


Paltonul

Un palton de calitate este un must pe timpul iernii, mai ales că acesta se poate integra atât în ţinute casual, cât şi în ţinute elegante. Poţi purta un palton de lână, gros, cu cordon în zeci de moduri. Asortează-l cu blugi şi tenişi, cu fuste plisate şi botine sau chiar cu rochii de tricot şi cizme de călărie.


Geaca

Ai nevoie de cel puţin o geacă de fâș în garderoba capsulă de iarnă. Achiziţionează o geacă călduroasă, pe care să o poţi purta atât cu ţinute smart casual, cât şi cu ţinute sport. De obicei, un model simplu, bej sau negru, de lungime medie, fără inserţii sau aplicaţii, se va asorta atât cu blugi şi pulovere, cât şi cu rochii, cămăşi sau pantaloni de stofă. 


Tricourile

O piesă de bază în orice tip de garderoba, tricoul nu poate lipsi nici din selecţia de haine de iarnă. Alege 3-4 tricouri din bumbac de calitate, cu decolteu rotund sau în V, pe care să le combini cu blugi, pantaloni de stofă sau fuste. Peste tricou poţi purta un cardigan sau direct geaca ori paltonul, în funcţie de vremea de afară.


Treningul

Un trening este o super opţiune pentru foarte multe activităţi, de la sesiuni de shopping şi până la plimbări în parc. Acesta este ideal pentru sezonul rece. Îl poţi asorta cu adidaşi, ghete sau chiar bocanci. Pe deasupra treningului poţi purta veste de fas, geci sau chiar un palton. Optează pentru cel puţin un set de trening în garderoba ta, alcătuit din pantaloni lungi şi hanorac.


Maleta

O maletă în culori precum bej, gri sau negru nu trebuie să lipsească din garderoba capsulă de iarnă. Asorteaz-o cu blugi şi un cardigan, cu o fustă plisata şi un palton sau cu pantaloni de stofă şi o geacă de fâș. Achiziţionează o maletă în care te simţi confortabil şi care nu te strânge în zona gâtului, pentru a o putea purta indiferent de ocazie. 

Inspiră-te din lista de mai sus pentru a-ţi crea o garderobă capsulă de iarnă fără cusur, cu haine pe care să le porţi de nenumărate ori, în zeci de combinaţii.