Asigurarea privată de sănătate, cunoscută și sub denumirea de asigurare medicală privată, este o poliță de asigurare cumpărată de la o companie de asigurări privată care îți oferă acoperire pentru o gamă variată de servicii medicale și cheltuieli de sănătate. În esență, această asigurare îți oferă posibilitatea de a alege furnizorii de servicii medicale, de a accesa tratamente și consultații medicale în mod rapid, dar și de a beneficia de servicii de cea mai bună calitate.

5 motive pentru care să alegi asigurarea privată de sănătate

·        Ai acces rapid la îngrijire medicală – Acesta este poate cel mai mare avantaj al acestui tip de asigurare. În multe cazuri, timpul de așteptare este unul lung sau foarte lung – pentru consultații sau tratamente. Acest timp poate să fie semnificativ redus cu o poliță de asigurare medicală privată. Asta înseamnă că poți obține îngrijirea medicală de care ai nevoie mai repede și, uneori, acest lucru poate fi esențial pentru sănătatea ta.

·        Ai control și totul este flexibil – Asigurarea medicală privată îți permite să alegi medicii, spitalele și furnizorii serviciilor medicale pe care îi dorești. Această flexibilitate îți oferă control deplin asupra deciziilor cu privire la sănătate. Îți poți construi propriul plan de îngrijire.

·        Ai parte de tratamente avansate – Multe dintre asigurările de sănătate private acoperă o paletă largă de servicii medicale. Unele foarte avansate care nu ar putea să fie disponibile în sistemul public de sănătate. Uneori, astfel de tratamente pot fi cruciale pentru afecțiunile grave.

·        Vei avea cheltuieli reduse – O poliță de asigurare privată de sănătate de la Asirom acoperă o parte semnificativă a costurilor medicale, inclusiv consultații, analize de laborator, internări și intervenții chirurgicale. Faptul că sunt acoperite toate acestea, te scutește de multe cheltuieli în plus. Nu va trebui să îți termini economiile. Le poți păstra.

·        Ai parte, opțional, de servicii suplimentare – În funcție de polița ta, poți beneficia de servicii suplimentare precum îngrijirea la domiciliu sau servicii de sănătate mintală.

În concluzie, asigurarea privată de sănătate reprezintă o investiție importantă în ceea ce privește sănătatea ta și a familiei tale. Îți oferă control, acces rapid la îngrijirea medicală și acoperirea unei palete largi de servicii. Sănătatea nu trebuie să fie o sursă de stres și un efort financiar devastator. Și tocmai pentru a nu fi așa, asigurarea medicală privată este sprijinul de care ai nevoie. 

Sursa foto: freepik.com