Berbec: muncă multă, dar valoroasă

Ceea ce ai câștigat, este bun câștigat. De acum, ar trebui să transformi avantajele sau banii pe care i-ai obținut în lucruri de valoare. Toamna este anotimpul roadelor, iar luna septembrie, în mod special, are recolta cea mai bogată. Este timpul să faci un bilanț al lunilor de până acum și să afli ce îți lipsește, pentru că astrele te vor ajuta să îl obții, la început de toamnă. Din data de 16 septembrie, este posibil să apară oferte de genul celor pe care le aștepți de ceva vreme. Un bărbat, un coleg sau un șef, cu care vei avea întâlniri mai des te va impulsiona să treci la acțiune. Veniturile tale vor crește vizibil, spre mijlocul lunii octombrie, și vei ajunge în situația de a lucra la mai multe proiecte, dar pe domenii variate. Dacă te încarci cu prea multe, totuși, încearcă să colaborezi cu persoanele care au experiență. Oboseala își va spune cuvântul și vei avea nevoie de o pauză mai lungă în noiembrie. În căsnicie, ești pe calea cea bună să rezolvi problemele urgente.

Taur: provocări în carieră

Alege să îți schimbi domeniul profesional și vei simți că intri pe calea cea bună. În toamna aceasta, trebuie să faci o schimbare în beneficiul tău, dacă la actualul loc de muncă ești neglijată sau ținută în mod intenționat pe o poziție inferioară. Unii colegi nu vor ezita să te pună într-o lumină inferioară, dacă astfel vor avea câștig de cauză în situațiile tensionate. Provocările profesionale îți vor ocupa toată luna septembrie, dar în octombrie vei avea alte probleme de rezolvat, mult mai importante și mai personale. Este posibil ca, sub influența unor evenimente, să confunzi dragostea cu prietenia, ceea ce va avea un efect contradictoriu asupra relației de cuplu. Poate că așteptările tale sunt romantice, dar vei avea o atitudine neutră față de cel care și-ar dori să fie mai aproape de tine. Nu ezita să îți exprimi sentimentele, dacă te simți iubită și apreciată, pentru că nu vei avea nimic de pierdut. În ceea ce privește sănătatea, de-a lungul toamnei trebuie să fii mai atentă la durerile de oase și de articulații, dar mai ales la problemele coloanei și să ceri sfatul unui specialist.

Gemeni: fă-ți calculele financiare cu grijă!

Te-ai apropiat mult de obiectivele tale financiare, ai adunat bani pentru un proiect important, dar toamna aceasta este posibil să faci cheltuieli mari, dacă nu îți organizezi munca și timpul cum trebuie. La serviciu, este tot mai mult de muncă, iar casa devine un refugiu unde vrei să fie liniște și să te odihnești. Nu rata, însă, ocaziile de a te plimba, mai ales la început de septembrie, pentru că acele zile îți vor aduce cu adevărat relaxarea de care ai nevoie. În familie, este posibil să apară momente tensionate din cauza unei persoane autoritare, care nu știe să se oprească atunci când este cazul. Dacă trebuie neapărat să îi răspunzi la provocări, apelează la argumente logice, și nu la sentimente. În cuplu, va fi nevoie să munciți în echipă, mai ales de-a lungul lunii octombrie, când va fi mai greu să obțineți ceea ce doriți. Pe de altă parte, veți avea nevoie și de mai multă intimitate. Munca în echipă va funcționa impecabil și la serviciu, unde vei avea de împărțit un proiect dificil cu o colegă cu aceleași preocupări ca ale tale.

Rac: este nevoie de schimbări benefice

Ferește-te să mai pleci la drum în lunile septembrie și octombrie. Ar fi bine să te ocupi mai mult de casă, de treburile neterminate peste vară sau de copii. Drumurile lungi ar putea atrage încurcături în programul tău obișnuit, ceea ce poate da peste cap viața întregii familii. La început de toamnă, s-ar putea să primești o ofertă să te muți în altă casă sau să cumperi un apartament mult mai potrivit pentru tine și cei dragi. Este posibil să primești și un ajutor financiar de la rude mai înstărite, pentru a rezolva problema locuinței pentru început. După un octombrie aglomerat și cu multe planuri legate de casă, în noiembrie trebuie să găsești timp pentru tine și pentru jumătatea ta. Vor fi momente în care vei avea nevoie de tonul și abordarea potrivită pentru a obține ceea ce dorești de la bărbatul cu care îți împarți viața. Nu va fi ușor să îl convingi de fiecare dată, dar dacă refaceți legăturile speciale dintre voi doi, este posibil ca planurile tale să fie acceptate și sprijinite.

Leu: rezolvă problemele personale rapid!

Începe o perioadă contradictorie, în care vei avea de făcut câteva alegeri mai dificile. Pe de o parte, simți nevoia să fii mai activă, să ieși mai des în lume, să te vezi cu prietenii, ceea ce ți-ar face foarte bine. Dar, pe de altă parte, ai nevoie de mai mult timp liber pentru tine însăți, să îți rezolvi problemele intime, personale. Cu toate acestea, ar trebui să te gândești că poți alege ambele căi pentru că se vor completa și nu vei avea decât de câștigat. Așa vei reuși să obții echilibrul de care ai nevoie, mai ales la început de toamnă, și să te concentrezi asupra ta. Afacerile mai impostante sau investițiile pe care le începi în septembrie și octombrie vor evolua foarte bine, dar nu te aștepta să apară ocazii spectaculoase. În cea de a doua parte a lunii octombrie, s-ar putea să fii nevoită să cheltuiești o sumă mare de bani. În ceea ce privește relația de dragoste, vei face tot posibilul ca totul să pară perfect, cel puțin în ochii celorlalți. Dacă sunt probleme, mai bine le rezolvi cât mai repede, altfel se vor întoarce împotriva ta în luna noiembrie.

Fecioară: renunță la control și vei fi mai liniștită!

Vrei să controlezi totul și te implici chiar și în activitățile celorlalți membrii ai familiei, chiar dacă nu au legătură cu tine. Nevoia aceasta de control și perfecțiune s-ar putea să îți aducă momente neplăcute, iar tensiunea în care te obligi singură să trăiești va fi obositoare. Venus te poate ajuta să netezești asperitățile din relația cu partenerul de viață și cu rudele și să îți faci un program mai liniștit. În lunile septembrie și octombrie, s-ar putea să călătorești în interes profesional și să ai oarecare dificultăți pe drum sau ca o călătorie de acest gen să fie amânată din motive asupra cărora nu ai controlul. Nu fii dezamăgită, pentru că o poți înlocui oricând cu alte activități frumoase, mai ales dacă sunt în compania iubitului tău. Începând din 26 septembrie, banii încep să se adune mai mulți, iar o ofertă făcută de o persoană cu influență ar putea fi o bună ocazie de câștig. La sfârșit de toamnă, în luna noiembrie, o parte din planurile tale îndelung pregătite vor fi pe cale să se înfăptuiască sau vor începe să dea deja primele roade. Există însă posibilitatea să intri în conflict cu una dintre persoanele care te sprijină și care muncește alături de tine.

Balanță: fii realistă în tot ceea ce faci!

Vei învăța să iei decizii mai rapide și mai eficiente, iar evenimentele de la serviciu din următoarele săptămâni îți vor da ocazia să te afirmi. Vor fi și situații în care trebuie să fii autoritară, dar cel mai adesea va fi nevoie de sfatul tău și de atitudinea ta echilibrată. În ceea ce privește banii, trebuie să te gândești la soluții noi pentru a obține venituri mai mari. Ceea ce primești acum nu este suficient pentru toate nevoile tale, mai ales dacă ai și familie sau copii. Ideile tale sunt bune, dar mai ai de pus la punct detaliile de ordin practic. În dragoste, pentru o vreme, vei visa cu ochii deschiși. Dar va veni o serie de evenimente, în cursul lunii octombrie, care te va obliga să fii mai precaută și mai realistă. Deși partenerul tău îți va da de furcă cu izbucnirile sale neprevăzute, cel puțin până la începutul lunii noiembrie este bine să fii răbdătoare pentru a nu-i da o replică pe măsură. Ulterior, lucrurile dintre voi se vor îndrepta, dar va fi nevoie de multă armonie și pasiune.

Scorpion: se formează legături noi

Ești într-o formă de excepție, cel puțin la începutul toamnei, chiar dacă vei avea multe lucruri noi de făcut și prea puțin timp liber pentru tine. Te preocupă deopotrivă noile sarcini de serviciu, dar și influența sau impresiile pe care le lași celor din jur. Ai grijă să nu intri în competiție cu persoanele care ar trebui să îți fie aliate, pentru că vei pierde ceva special. Fii tu însăți, diplomată și răbdătoare, iar lucrurile vor ieși în favoarea ta. Vei fi tentată să aprofundezi legăturile cu persoane mai în vârstă din străinătate, contacte a căror cimentare se va dovedi deosebit de utilă în timp. Situația materială se va îmbunătăți treptat de-a lungul lunilor septembrie și octombrie, pentru că nu vei mai avea cheltuieli mari. În dragoste, dacă ai o relație stabilă nu se va schimba nimic, dar veți face planuri mari pentru vacanța de iarnă. Dar, dacă ești singură, este posibil să fii tentată să te întâlnești mai des cu un prieten din trecut, care până de curând nu reprezenta nimic pentru tine. Lasă lucrurile să evolueze într-un ritm normal și vei avea ocazia să îl cunoști mai bine.

Săgetător: ocupă-te de proiectele mai ușoare!

Ești din ce în ce mai preocupată de cum decurg lucrurile la serviciu și de cariera ta. Poate că intențiile tale sunt bune, dar dacă iei inițiativele de una singură și le ceri celorlalți să le aprobe, fără să discutați înainte, este posibil să apară confruntări și tensiuni. Vei avea ocazii frumoase de afirmare în lunile septembrie și octombrie, dar trebuie să lucrezi în echipă. De altfel, nici nu este recomandabil să îți asumi singură tot felul de responsabilități, în timp ce alții se ocupă numai de lucrurile ușoare. Din punct de vedere financiar, toamna nu aduce mari schimbări benefice. Din contră, este posibil să crească nevoile familiei și să cumperi lucruri de care credeai că te poți lipsi, precum mobila nouă sau aparatură mai performantă. Abia în noiembrie vor veni ocaziile bune de câștig și vei reuși să aduni mai mulți bani, astfel încât la sfârșitul anului să ai un buget stabil. În dragoste, Venus îți netezește calea spre o atmosferă mai intimă și armonioasă în cuplu. Nicio schimbare benefică nu vine peste noapte, fiecare dintre voi va trebui să facă un compromis, dar dacă doriți să fiți mai fericiți, veți reuși.

Capricorn: un sprijin pentru cei dragi

Este bine să rezolvi cât mai multe din problemele administrative ale casei, la început de septembrie și să plătești datoriile restante. Ulterior, nu vei mai avea timp să alergi de la un ghișeu la altul sau să plimbi dosare inutile pe la diverși funcționari. Scapă cât mai repede de treburile neplăcute, ca să te ocupi de tine, de copiii care încep școala sau de soțul care își dorește o carieră nouă. În toamna aceasta, tu vei fi sprijinul celorlalți, datorită ție ei vor reuși să facă o schimbare, iar tu trebuie să fii liniștită și puternică. Dacă ai copii mari, care pleacă la facultate, vei avea sentimentul că viața ta va rămâne pustie. În realitate, trebuie să fii mai aproape de ei, ca o prietenă de vârsta lor, și să îi ghidezi departe de casă și de rutina lor obișnuită. Relațiile cu prietenii pot fi destul de ciudate în septembrie. Unii dintre prietenii vechi pot să dispară o vreme,  în timp ce persoane cunoscute recent reușesc să câștige foarte repede un loc în inima ta. La serviciu, este bine să vii cu tot felul de idei, chiar dacă nu reușești să le pui în aplicare curând. Vei fi apreciată și ți se vor da șanse noi.

Vărsător: relația de cuplu, în prim plan

Vei găsi un mod de comunicare mai bun cu oamenii din jurul tău și vei învăța să îi asculți în momentele importante. Cea mai bună veste este că te vei simți mai apropiată de partenerul tău și vei discuta mult mai ușor cu el diverse probleme și aspecte neplăcute din relația voastră. În luna septembrie, vei avea șansa să îndrepți lucrurile între voi, să fiți iarăși prieteni buni și să redescoperiți pasiunea primelor întâlniri. Iar, dacă îți dorești o relație nouă, trebuie să știi că, până la mijlocul lunii octombrie, va fi o perioadă a sentimentelor frumoase primite și împărtășite. Cariera o poate lua din loc, în decursul lunii octombrie, dacă ai curaj să încerci să lucrezi și în alt domeniu. Începe printr-o colaborare, să îți ajuți o prietenă, și îți vei da seama dacă ți se potrivește sau nu. Pe de altă parte, și relațiile de muncă mai vechi se pot îmbunătăți, pentru că foștii colegi vor avea nevoie de experiența ta. Spre sfârșitul toamnei, în noiembrie, te vei ocupa mai mult de casă și de obligațiile față de familie, față de rudele mai în vârstă.

Pești: lucrează pentru visele tale!

Îți vei regăsi, treptat, liniștea interioară sub influența beneficului Venus și te vei ocupa mai des de lucrurile frumoase, care te fac fericită. Programul copiilor, activitățile plăcute în aer liber sau un hobby deloc costisitor te vor ajuta să vezi partea plină a paharului și să fii mai optimistă. Dacă ai comis gafe sau greșeli față de unele persoane apropiate, vei găsi o cale naturală să le îndrepți și să îi asiguri de toată simpatia ta. Prietenii vor fi alături de tine în momentele mai dificile, dacă le ceri ajutorul. Septembrie este luna în care vei corecta deciziile greșite și vei recupera o parte din lucrurile risipite sau pierdute. Din octombrie, începe o nouă perioadă de acumulare, în care trebuie să faci economii și să păstrezi cu grijă obiectele de valoare ale familiei. Tot în octombrie, atmosfera din cuplu și starea ta de sănătate se vor îmbunătăți treptat și vei avea parte mai des de vești bune. Luna noiembrie va fi una cu totul specială pentru că îți vei îndeplini un vis, aflat în strânsă legătură cu un eveniment deosebit petrecut în aceeași lună a anului anterior, 2014.

credit foto: 123rf.com